Βιογραφικό Κλινικής Διαιτολόγου – Διατροφολόγου Δρ. Παπαγιαννίδου Ελένης, MMedSci

Η Δρ. Ελένη Παπαγιαννίδου είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος στο Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας, απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Master of Medical Sciences) στη Διατροφή του Ανθρώπου (Human Nutrition) από το Πανεπιστήμιο του Sheffield ενώ το 2006 της απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο του Surrey στη Βιοχημεία. Παράλληλα λειτουργεί το ιδιωτικό της γραφείο στο Κορωπί, στην Αθήνα στο ιατρείο του πλαστικού Απόστολου Γαϊτάνη ενώ διενεργεί και συνεδρίες εξ αποστάσεως για άτομα εκτός Αττικής και εξωτερικού. Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει επιμεληθεί βιβλία. Συμμετέχει ως ομιλήτρια και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών σε συνέδρια και διεθνείς επιστημονικές εκδηλώσεις.

Η προσέγγιση της βασίζεται στις αρχές της λειτουργικής ιατρικής, που σημαίνει πως επικεντρώνεται στο άτομο και όχι στην πάθηση. Πριν από περίπου 7 χρόνια διαπίστωσε ότι πολλές από τις συμβατικές διατροφικές συστάσεις είναι ξεπερασμένες, λανθασμένες και αναποτελεσματικές. Μέσα από την αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας ανακάλυψε ότι μια σωστά διαμορφωμένη κετογονική διατροφή βασισμένη σε αληθινά υψηλής θρεπτικής πυκνότητας τρόφιμα αποτελεί ένα ισχυρό θεραπευτικό εργαλείο που βελτιώνει σε πολλά επίπεδα τη σωματικά και πνευματική μας υγεία.

Έχοντας πλέον πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όραμά της είναι να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει μέσα από online μαθήματα, εκδηλώσεις και αρθρογραφία τόσο τους επιστήμονες υγείας όσο και το ευρύ κοινό σχετικά με το γιατί μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων με ποιοτικά ζωικά λίπη και πρωτεΐνη αποτελεί το πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής.

Μόττο της:
Η τροφή είναι δεν είναι μόνο θερμίδες είναι πληροφορία στα γονίδια σας!

Προγράμματα που προσφέρει:
Α. Ρύθμιση Βάρους
Β. Ρύθμιση Σακχάρου
Γ. Αυτοάνοσο Πρωτόκολλο
Δ. Βελτίωση Γονιμότητας

Έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει επιμεληθεί βιβλία.(δείτε σχετικό link)

Συμμετέχει ως ομιλήτρια και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών σε πολλά συνέδρια και διεθνείς επιστημονικές εκδηλώσεις του χώρου. (δείτε σχετικό link)

Αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες που ασχολούνται με θέματα υγείας και διατροφής. (βλέπε σχετικό link)