Βιογραφικό Κλινικής Διαιτολόγου – Διατροφολόγου Δρ. Παπαγιαννίδου Ελένης, MMedSci

Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου το 1999. Στη συνέχεια απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master of Medical Sciences) στη Διατροφή του Ανθρώπου (Human Nutrition) από το Πανεπιστήμιο του Sheffield. Το 2006 της απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο του Surrey στη Βιοχημεία.

Εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου είναι η υπεύθυνη διαιτολόγος της Ομάδας Υποστήριξης Θρέψης των ασθενών. Σε συνεργασία της επιστημονικής ομάδας της βαριατρικής χειρουργικής αναλαμβάνει την παρακολούθηση προ- και μετεγχειρητικά των παχύσαρκων ασθενών. Επιβλέπει και εκπαιδεύει τελειόφοιτους φοιτητές του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους στο νοσοκομείο.

Η προσέγγιση της είναι ολιστική, συνεργατική, με το άτομο να παίζει ενεργό ρόλο στο θεραπευτικό πρωτόκολλο. Πέρα από την απώλεια βάρους αποσκοπεί στη βέλτιστη υγεία, στην αναστροφή οποιασδήποτε πιθανής νόσου και κυρίως στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ατόμου. Υποστηρίζει την μοναδική βιοχημεία του κάθε ατόμου και θεωρεί ανεύθυνο να δίνονται ίδιες διατροφικές συστάσεις σε όλους.

Στόχος όλων των προγραμμάτων είναι η εξισορρόπηση μεταβολικής δυσλειτουργίας, ορμονικών ανισορροπιών, διόρθωση ανεπαρκειών στη χημεία του εγκεφάλου, και ανεπαρκειών σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και την καλύτερη θρέψη.

Μόττο της:
Η τροφή είναι δεν είναι μόνο θερμίδες είναι πληροφορία στα γονίδια σας!

Προγράμματα που προσφέρει:
Α. Ρύθμιση Βάρους
Β. Ρύθμιση Σακχάρου
Γ. Αυτοάνοσο Πρωτόκολλο
Δ. Βελτίωση Γονιμότητας

Έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει επιμεληθεί βιβλία.(δείτε σχετικό link)

Συμμετέχει ως ομιλήτρια και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών σε πολλά συνέδρια και διεθνείς επιστημονικές εκδηλώσεις του χώρου. (δείτε σχετικό link)

Αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες που ασχολούνται με θέματα υγείας και διατροφής. (βλέπε σχετικό link)