Κετογονική διατροφή και COVID-19

Το πρόβλημα με τον ιό COVID-19 είναι πως στη σοβαρή του μορφή χαρακτηρίζεται από καταιγισμό κυτοκινών και διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη.
Το πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός μας στον COVID-19 εξαρτάται κυρίως από την μεταβολική μας υγεία.

Διαβάστε Περισσότερα

7 superfoods που ενισχύουν τη γονιμότητα και υποστηρίζουν μια υγιή εγκυμοσύνη

Ποια τρόφιμα ενισχύουν τη γονιμότητα και υποστηρίζουν μια υγιή εγκυμοσύνη;

Οι σύγχρονες διατροφικές μας συνήθειες που εστιάζουν στις θερμίδες και όχι στην θρεπτική πυκνότητα των τροφίμων έχουν συμβάλλει στην αύξηση των ποσοστών υπογονιμότητας. Η προετοιμασία του σώματός για σύλληψη και θρέψη ενός αναπτυσσόμενου μωρού απαιτεί πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Τη δεκαετία του 1930 ο Δρ. Price μελέτησε τη διατροφή παραδοσιακών πολιτισμών σε όλο τον κόσμο που δεν είχαν χρόνιες ασθένειες, τα δόντια τους ήταν σε άριστη κατάσταση, είχαν γονιμότητα και γεννούσαν υγιή παιδιά. Επιπλέον φρόντιζαν έτσι ώστε τα ζευγάρια πριν από το γάμο να τρώνε ειδικά τρόφιμα «γονιμότητας» για να ενισχύσουν τόσο τη γονιμότητα, όσο και τη καλή θρέψη κατά την εγκυμοσύνη με στόχο την βέλτιστη υγεία του μωρού. Το κοινό χαρακτηριστικό σε όλους τους παραδοσιακούς πολιτισμούς ήταν μια διατροφή πλούσια σε τρόφιμα υψηλής θρεπτικής πυκνότητας.

Ποια είναι αυτά τα τρόφιμα;

Διαβάστε Περισσότερα

Αποκτήσετε υγιή μεταβολισμό και βάλτε τέλος στην δίαιτα!

Οι διακοπές για αρκετούς τελείωσαν και μπορεί να σκέφεστε και τώρα τι κάνω για τα δύο κιλά που πήρα;;; Σας πιάνει πανικός και ξεκινάτε δίαιτα. Αλλά η δίαιτα αυτή τελειώνει και ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας... το πρόβλημα σας είναι πως δεν ξέρετε πως να τρώτε έτσι ώστε το σώμα σας να καίει λίπος και όχι γλυκόζη για ενέργεια. Δεν ξέρετε πώς μπορείτε να έχετε ένα υγιή μεταβολισμό. Είναι παράλογο να συνεχίζετε να κάνετε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένετε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Συμβουλές για γρήγορη απώλεια βάρους πριν την παραλία!

Υπάρχουν φορές που πρέπει να χάσουμε λίπος γρήγορα όπως πριν πάμε διακοπές για να βγούμε στην παραλία. Ο μύθος πως η αργή και σταθερή απώλεια λίπους είναι πιο ασφαλής από τη γρήγορη απώλεια έχει καταρριφθεί.

Διαβάστε Περισσότερα

Διατροφή ενάντια στην κόπωση

Φαίνεται ότι οι περισσότεροι από εμάς τρέχουν με ένα ντεπόζιτο που είναι μισογεμάτο στην καλύτερη περίπτωση και συνεχώς προσπαθούμε να αντέξουμε λίγη ώρα ακόμη. Προφανώς πρέπει να φάμε για να συνεχίσουμε, αλλά μερικές φορές αισθάνεσαι ότι η μακαρονάδα που επέλεξες για μεσημεριανό σε κάνει να κουράζεσαι περισσότερο.

Διαβάστε Περισσότερα
x

stayhome

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!
Στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων μείωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού,
σας ενημερώνω ότι οι συνεδρίες μας θα πραγματοποιούνται εξ΄αποστάσεως μέχρι νεωτέρας.
Δείτε όλους τους δυνατούς τρόπους
ΕΔΩ

Με σεβασμό, Ελένη Παπαγιαννίδου