Πώς να μειώσουμε τον κίνδυνο να κολλήσουμε τον κορονοϊό

Ο κορονοϊός είναι το φλέγον θέμα σε όλο τον κόσμο σε ωριαία βάση και φυσικά θα αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Είναι αναπόφευκτο ότι ο κορονοϊός θα φτάσει αργά ή γρήγορα στην περιοχή μας και θέλετε έναν σαφή και πρακτικό τρόπο για να αποφύγετε να τον κολλήσετε.

Ενώ η πρώτη γραμμή άμυνας είναι η καλή υγιεινή, ο καλός ύπνος, η άσκηση, η διαχείριση του στρες, η τελική γραμμή άμυνας είναι να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας.

Ας ξεκινήσω εξηγώντας ποιοι παράγοντες σχετίζονται με χαμηλό ανοσοποιητικό.

Διαβάστε Περισσότερα

Βιταμίνη Α για εσάς και το έμβρυό σας

Κατά την περίοδο πριν τη σύλληψη θα πρέπει να ενθαρρύνεται κάθε άνδρας και γυναίκα να έχουν βέλτιστα επίπεδα σε μία από τις σημαντικότερες βιταμίνες, τη βιταμίνη Α.

Διαβάστε Περισσότερα

Pure C8 MCT oil: πως αναβαθμίζει την κετογονική διατροφή

Τι είναι το καπρυλικό οξύ ή το Pure C8 MCT oil;

Το καπρυλικό οξύ ή το C8 MCT oil περιέχει 8 άτομα άνθρακα σε κάθε αλυσίδα λιπαρών οξέων που είναι ένα τρόφιμο που προάγει την παραγωγή κετονών, χρήσιμο για να μπούμε γρήγορα και ανώδυνα στη φανταστική μεταβολική κατάσταση της κέτωσης. Επιπλέον, προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Διαβάστε Περισσότερα

Πώς το στρες μας παχαίνει

Η κορτιζόλη παράγεται στα επινεφρίδια και είναι η κύρια ορμόνη που ευθύνεται για το στρες.

Έχει τρεις κύριες εργασίες: αυξάνει το σάκχαρο, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και ρυθμίζει την ανοσοποιητική λειτουργία. Είναι μια “παρορμητική” ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε έξυπνοι και ετοιμοπόλεμοι! Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή. Ο «διακόπτης» αυτός μπορεί ξαφνικά να γυρίσει στο κόκκινο και τότε μετατρέπεται σε πρόβλημα.

Διαβάστε Περισσότερα

Τι κάνει στο σώμα μας η χρόνια υπερκατανάλωση των υδατανθράκων

Όταν τρώμε υδατάνθρακες το σάκχαρο (γλυκόζη) στο αίμα μας αυξάνεται. Όταν τρώμε πάρα πολλούς υδατάνθρακες τα κύτταρα στο σώμα μας γεμίζουν γρήγορα γε γλυκόζη, με αποτέλεσμα η περίσσεια γλυκόζης να παραμένει στην κυκλοφορία του αίματός μας. Αυτή η γλυκόζη δρα σαν πίσσα, φράζει τις αρτηρίες, δεσμεύεται με τις πρωτεΐνες και σχηματίσει κάποια πολύ γηραντικά και βλαβερά προϊόντα που λέγονται προχωρημένα προϊόντα τελικής γλυκοζυλίωσης και προκαλεί μια χρόνια φλεγμονή που είναι η βάση όλων των χρόνιων παθήσεων. Επιπλέον, αυξάνει τα τριγλυκεριδία, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.

Διαβάστε Περισσότερα
x

stayhome

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!
Στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων μείωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού,
σας ενημερώνω ότι οι συνεδρίες μας θα πραγματοποιούνται εξ΄αποστάσεως μέχρι νεωτέρας.
Δείτε όλους τους δυνατούς τρόπους
ΕΔΩ

Με σεβασμό, Ελένη Παπαγιαννίδου