Αποκτήσετε υγιή μεταβολισμό και βάλτε τέλος στην δίαιτα!

Οι διακοπές για αρκετούς τελείωσαν και μπορεί να σκέφεστε και τώρα τι κάνω για τα δύο κιλά που πήρα;;; Σας πιάνει πανικός και ξεκινάτε δίαιτα. Αλλά η δίαιτα αυτή τελειώνει και ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας... το πρόβλημα σας είναι πως δεν ξέρετε πως να τρώτε έτσι ώστε το σώμα σας να καίει λίπος και όχι γλυκόζη για ενέργεια. Δεν ξέρετε πώς μπορείτε να έχετε ένα υγιή μεταβολισμό. Είναι παράλογο να συνεχίζετε να κάνετε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένετε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Συμβουλές για γρήγορη απώλεια βάρους πριν την παραλία!

Υπάρχουν φορές που πρέπει να χάσουμε λίπος γρήγορα όπως πριν πάμε διακοπές για να βγούμε στην παραλία. Ο μύθος πως η αργή και σταθερή απώλεια λίπους είναι πιο ασφαλής από τη γρήγορη απώλεια έχει καταρριφθεί.

Διαβάστε Περισσότερα

Διατροφή ενάντια στην κόπωση

Φαίνεται ότι οι περισσότεροι από εμάς τρέχουν με ένα ντεπόζιτο που είναι μισογεμάτο στην καλύτερη περίπτωση και συνεχώς προσπαθούμε να αντέξουμε λίγη ώρα ακόμη. Προφανώς πρέπει να φάμε για να συνεχίσουμε, αλλά μερικές φορές αισθάνεσαι ότι η μακαρονάδα που επέλεξες για μεσημεριανό σε κάνει να κουράζεσαι περισσότερο.

Διαβάστε Περισσότερα

Αλάτι: φίλος ή εχθρός μας;

Σε ποιο «αλάτι» όμως αναφερόμαστε; Φυσικά όχι στο επιτραπέζιο επεξεργασμένο αλάτι που δυστυχώς κρύβεται σε όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα. Για να προφυλαχτούμε από αυτό αφενός θα πρέπει να μειώσουμε δραστικά τα τυποποιημένα τρόφιμα και αφετέρου να μαγειρεύουμε τα πάντα οι ίδιοι προσθέτοντας μόνο ποιοτικά ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι . Και σε αυτήν την περίπτωση λαμβάνουμε υπόψη την όποια νεφρική δυσλειτουργία και ερχόμαστε σε συννενόηση με το θεράποντα ιατρό μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Μεταβολική υγεία και COVID-19

Ο καλύτερος τρόπος για την ενεργή καταπολέμηση του COVID-19 εκτός από τα κρίσιμα μέτρα υγιεινής και κοινωνικής απόστασης είναι να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βελτιώσουμε την μεταβολική μας υγεία.

Η βελτιωμένη μεταβολική υγεία έχει ισχυρή επίδραση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η μεταβολική δυσλειτουργία οδηγεί σε χρόνια φλεγμονή. Τα λιποκύτταρα φράζουν τους σημαντικούς ιστούς του ανοσοποιητικού μας συστήματος, όπως τον μυελό των οστών, μειώνοντας τη δραστηριότητα και την κατανομή των λευκών αιμοσφαιρίων μας και έτσι μειώνεται η άμυνα μας. Την εποχή του COVID-19, είναι γνωστό ότι το μεταβολικό σύνδρομο προκαλεί επιδείνωση των αναπνευστικών συμπτωμάτων, μεγαλύτερη δυσλειτουργία των πνευμόνων, πνευμονική υπέρταση και άσθμα, όλες καταστάσεις που θεωρούνται τεράστιος κίνδυνος για κακές εκβάσεις COVID-19.

Διαβάστε Περισσότερα
x

stayhome

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!
Στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων μείωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού,
σας ενημερώνω ότι οι συνεδρίες μας θα πραγματοποιούνται εξ΄αποστάσεως μέχρι νεωτέρας.
Δείτε όλους τους δυνατούς τρόπους
ΕΔΩ

Με σεβασμό, Ελένη Παπαγιαννίδου