Skip to main content

rebalance

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας (Μπορείτε να βρείτε το προϊόν ΕΔΩ ) ή κρέμα γάλακτος για 12μηνών+
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 4 κρόκοι αβγού
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 1/4 φλιτζανιού σιρόπι yacon ή ερυθριτόλη με στέβια
  • 1/8 κ.γλ. ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
    (τα βρέφη χρειάζονται νάτριο για τον εγκέφαλό τους)

    Εκτέλεση
    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160ο C.
    2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα καρύδας με το νερό σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μαζί με τους σπόρους από το κλωναράκι βανίλιας και το αλάτι. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
    3. Εν τω μεταξύ χτυπάτε με μίξερ τους κρόκους σιρόπι yacon ή σκόνη ερυθριτόλης με γλυκοζίτες στέβιας μέχρι να ασπρίσουν.
    4. Προσθέτετε αργά το χλιαρό μίγμα γάλακτος καρύδας, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ.
    5. Ρίχνετε το μίγμα σε 6 ατομικά πυρίμαχα (ramekin) στρογγυλά φορμάκια. Τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ με βραστό νερό.
    6. Βάζετε το πυρέξ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για περίπου 1 ώρα.
    7. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετήστε τες στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε.