Skip to main content

rebalance

Ιδανικά για πρωινό ή σνακ στην δουλειά ή το σχολείο. Μία συνταγή για Μάφινς Κανέλας, χαμηλή σε υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη από την κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Παπαγιαννίδου Ελένη!

Υλικά για 12 μάφινς
2 φλιτζάνια κοπανισμένο ξανθό λιναρόσπορο 
¼ φλιτζανιού ερυθριτόλη με στέβια
1 Κ.Σ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
2 Κ.Σ. κανέλα Κεϋλάνης
½ κ.γλ. αλάτι Ιμαλαΐων
5 μεγάλα αβγά
½ φλιτζάνι νερό σε θερμοκρασία δωματίου  
⅓ φλιτζάνι ή λιωμένο βούτυρο
2 κ.γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βάζετε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για 12 μάφινς. Το αφήνετε στην άκρη.
2. Αναμιγνύετε τον κοπανισμένο ξανθό λιναρόσπορο με το γλυκαντικό, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μπολ.
3. Προσθέστε τα αυγά, το νερό, το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μούλτι. Ανακατέψτε στην γρήγορη ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει αφρώδες το μίγμα.
4. Μεταφέρετε το υγρό μίγμα στο μπολ με το μίγμα του λιναρόσπορου. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα, μέχρι ενσωματωθούν. Το μείγμα θα είναι πολύ αφράτο. Μόλις ενσωματωθεί, αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά.
5. Με ένα κουτάλι σούπας βάλτε το μίγμα στο ταψί για μάφινς μέχρι να γεμίσει περίπου το 90% του συνολικού ύψους. Τα μάφινς θα φουσκώσουν, ενώ ψήνονται, για αυτό μην το γεμίσετε μέχρι πάνω.
6. Ψήστε τα για 13-15 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή. Βγάλτε τα από το φούρνο και από τις θήκες όταν είναι έτοιμα. 
7. Διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή στην κατάψυξη μέχρι και 3 μήνες.