Skip to main content

rebalance

Xωρίς αβγά, χωρίς γλουτένη, κατάλληλο για διαβητικούς

Ανά μερίδα: 186 θερμίδες, 16γρ λίπος, 5γρ πρωτεΐνη, 7γρ υδατάνθρακες, 6γρ εδώδιμες ίνες


Υλικά για 12 μερίδες  
• 80γρ αλεύρι αμυγδάλου
• 250γρ ξανθό λιναρόσπορο 
• 11/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα (ελεύθερο γλουτένης)
• ½ κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
• 50γρ ελαιόλαδο ή λιωμένο λάδι καρύδας 
• 2 Κ.Σ. μηλόξυδο
• 100ml νερό

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150o C. Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 40x 30 εκατοστών απλώνετε μια λαδόκολλα, την οποία λαδώνετε με ελαιόλαδο και το β στην άκρη.
2. Ρίχνετε σε δόσεις το λιναρόσπορο σε ένα ηλεκτρικό μύλο του καφές και τον αλέθετε να γίνει πούδρα.
3. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι αμυγδάλου, την πούδρα λιναρόσπορο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύετε το μίγμα.
4. Ρίχνετε στο μίγμα το ελαιόλαδο (ή το λιωμένο λάδι καρύδας), το μηλόξυδο και το νερό. Τα ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
5. Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί που έχετε προετοιμάσει. Λειαίνετε την επιφάνεια με τη σπάτουλα και βάζετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο.
6. Το ψήνετε για 60 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο και σηκώνετε προσεκτικά το ψωμί μαζί με τη λαδόκολλα σε μια ράγα για να κρυώσει. Βγάλτε προσεκτικά τη λαδόκολλα από το κάτω μέρος του ψωμιού. Χρειάζεται περίπου να το αφήσετε για 1 ώρα να κρυώσει.
7. Το κόβετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια.
8. Το ψωμί μπορεί να ψηθεί σε τοστιέρα και αν διατηρηθεί στην κατάψυξη. Στο ψυγείο διατηρείτε για 3-4 ημέρες και στον καταψύκτη μέχρι 3 μήνες.

 Περισσότερες συνταγές κατάλληλες για διαβητικούς (χαμηλών υδατανθράκων) & χωρίς γλουτένη στο συνταγές rebalance yourself