Skip to main content

rebalance

Ιδανικά για πρωινό με μόλις 273 θερμίδες, 15γρ πρωτεΐνη και μόνο 3γρ υδατάνθρακες τα 3 μπισκότα!
(Ανά μερίδα δηλ. μπισκότο 91 θερμίδες, 8γρ λίπος, 5γρ πρωτεΐνη, 1γρ υδατάνθρακες ίχνη εδώδιμες ίνες)

Υλικά για 48 μερίδες


• 2 φλιτζάνια (270γρ ) φουντούκια
• 1 φλιτζάνι (128γρ) βανίλια πρωτεΐνη ορού γάλακτος απομονωμένη 
• 1/2 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
• 1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1 φλιτζάνι (225γρ) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 1/2 φλιτζάνι (120γρ) ερυθριτόλη με γλυκοζίτες στέβιας σε σκόνη 
• 1 αβγό
• 2 Κ.Σ. (28 ml) νερό

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.
2. Αρχικά αλέθετε σε ένα μούλτι τα φουντούκια σε πούδρα μαζί με 2 Κ.Σ. από το γλυκαντικό.
3. Ρίχνετε σε ένα μπολ και προσθέτετε την πρωτεΐνη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
4. Σε ένα άλλο μπολ με ένα μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με το γλυκαντικό μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Μετά ρίχνετε το αβγό κα ανακατεύετε.
5. Ρίχνετε το μίγμα φουντουκιού σε 4 δόσεις.
6. Στο τέλος ρίχνετε το νερό
7. Θα έχετε μια μαλακή και κολλώδης ζύμη.
8. Απλώστε σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 29 × 39 cm με μια λαδόκολλα και ρίξτε τη ζύμη στο ταψί. Απλώστε από πάνω με μια άλλη λαδόκολλα και πιέστε τη ζύμη παντού με ένα πάχος 6 mm. Αφαιρέστε την πάνω λαδόκολλα και με ένα μαχαίρι χαράξτε τη ζύμη σε 48 τετράγωνα.
9. Ψήνετε για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Θα χρειαστεί να ξανά χαράξετε τις γραμμές πριν βγάλτε τα μπισκότα από το ταψί.

Σχετικά άρθρα
1. Ποιά πρωινά είναι υγιεινά και γιατί;
2. Πρωτεΐνη ορού γάλακτος: 10 οφέλη στην υγεία μας!
3. Παιδιά και έξυπνες επιλογές τροφίμων!