Skip to main content

rebalance

Γνωρίζουμε όλοι πλέον τα οφέλη μιας διατροφής χαμηλών υδατανθράκων. Αυτό που ίσως δεν έχουμε κατανοήσει απόλυτα είναι ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε εύκολα και γρήγορα σπιτικά εδέσματα χαμηλών υδατανθράκων που είναι κατάλληλα για διαβητικούς! Σας παραθέτω λοιπόν, μία συνταγή για εύκολο κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι και ελεύθερο γλουτένης!

Υλικά για 8 μερίδες

8 μεγάλα αβγά
1 φλιτζάνι άγλυκο κακάο σε σκόνη 
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή λάδι καρύδας, λιωμένο αλλά όχι ζεστό
1 1/4 φλιτζανιού ερυθριτόλη με στέβια σε πούδρα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο 160 ºC.
2. Χτυπάτε τα αβγά με μίξερ 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσουν.
3. Προσθέτετε το κακάο και το γλυκαντικό.
4. Ρίχνετε και το κρύο λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
5. Ρίξτε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί σιλικόνης.
6. Ψήστε το για 30 με 40 λεπτά.
7. Αφήστε το να κρυώσει σε μια ράγα και μετά βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει.

Αυτό το κέικ γίνεται πιο συμπαγές όσο κρυώνει.

Ανά μερίδα: 244 θερμίδες, 21 γρ λίπος, 11 γρ πρωτεΐνη, 3 γρ υδατάνθρακες