Skip to main content

rebalance

Υλικά για 24 μερίδες (1 μερίδα αντιστοιχεί σε 2 κουταλιές της σούπας)

2 φλιτζάνια (270γρ) ωμά φουντούκια
½ φλιτζάνι κακάο
½ φλιτζάνι ερυθριτόλη με γλυκοζίτες στέβιας σε πούδρα
περίπου 8 σταγόνες άρωμα βανίλιας 
περίπου 4 σταγόνες άρωμα φουντουκιού 
½ κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
3 Κ.Σ. λάδι καρύδας ή λάδι φουντουκιού

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 οC.
2. Απλώνετε τα φουντούκια ομοιόμορφα πάνω σε ένα ταψί στο οποίο έχετε απλώσει μια λαδόκολλα. Τα ψήνετε για περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε τα φουντούκια σε μια υγρή πετσέτα και τα τρίβετε για να αφαιρέσετε τη φλούδα.
3. Για να κάνετε πούδρα την κρυσταλλική ερυθριτόλη με στέβια, τη χτυπάτε σε ένα μούλτι και την βάζετε σε ένα μπολάκι στην άκρη μέχρι να την προσθέσετε στο μίγμα αργότερα.
4. Βάζετε τα ψημένα φουντούκια σε ένα μούλτι, και τα αλέθετε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν βούτυρο.
5. Προσθέτετε στο μούλτι το κακάο, το γλυκαντικό, τη βανίλια, το άρωμα φουντουκιού, το αλάτι και το λάδι καρύδας και συνεχίζετε να τα χτυπάτε μέχρι να αναμειχθούν καλά για περίπου 1 λεπτό.
6. Εάν δεν είναι αρκετά κρεμώδες προσθέτετε μια επιπλέον κουταλιά λάδι καρύδας ή λάδι φουντουκιού.
7. Τη βάζετε σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι και τη διατηρείτε στο ψυγείο για μια εβδομάδα.

Ανά μερίδα: 75 θερμίδες, 7γρ λίπος, 2.1γρ πρωτεΐνη, 3.1γρ υδατάνθρακες

Καλό είναι να την έχετε βγάλει από πριν από το ψυγείο για να έρθει θερμοκρασία δωματίου και να απλώνεται πιο εύκολα. Απολαύστε την πάνω σε ψωμί (Συνταγή για Νηστίσιμο ψωμί χαμηλών υδατανθράκων), βάφλα χαμηλών υδατανθράκων (Συνταγή για βάφλα χαμηλών υδατανθράκων) ή τηγανίτες (Συνταγή για Τηγανίτες πρωτεϊνικές χαμηλών υδατανθράκων στο πρωινό σας!