Skip to main content

rebalance

Συνταγή για πρωτεϊνική βάφλα χαμηλών υδατανθράκων για πρωινό και όχι μόνο! Μπορείτε να την συνδυάσετε με την δική σας πραλίνα φουντουκιού (Δείτε την συνταγή εδώ

Υλικά για 10 βάφλες

1/2 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας 
1/2 φλιτζάνι σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος, βανίλια 
1/2 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
1 Κ.Σ. ερυθριτόλη με στέβια
1 Κ.Σ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας  + 1 φλιτζάνι νερό
4 αυγά 
4 Κ.Σ. βούτυρο ή λάδι καρύδας , λιωμένο
1 κ.γλ. εσάνς βανίλια

Ανά μερίδα: 144 Θερμίδες, 8γρ Λίπος, 12.2γρ Πρωτεΐνη, 4γρΥδατάνθρακες,

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τη βαφλιέρα. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι καρύδας την σκόνη πρωτεΐνης, το αλάτι , το μπέικιν πάουντερ και το γλυκαντικό.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το γάλα, το νερό, τα αυγά, το βούτυρο και την υγρή βανίλια. Προσθέτετε αργά το υγρό μίγμα στα στερεά.
3. Το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.
4. Τις ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες τις βαφλιέρας.
5. Μπορείτε να τις αποθηκεύσετε ατομικά στην κατάψυξη και να τις αποψύχετε για το πρωινό.