Skip to main content

rebalance

Οι περισσότερες μαγιονέζες του εμπορίου έχουν σογιέλαιο ή φυτικά έλαια, τα οποία συνιστώ να τα αποφεύγετε τελείως. Για αυτό καλύτερα είναι να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα με ελαιόλαδο. Στην περίπτωση όμως που δεν θέλετε να φάτε ωμό κρόκο αβγού ή έχετε αλλεργία στο αβγό αυτή η μαγιονέζα είναι μια καλή εναλλακτική. Ήθελα να φτιάξω μια μαγιονέζα χωρίς αυγό που θα εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη πηγή υγιεινού λίπους και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μαγιονέζα σε σαλάτα με τόνο, γαρίδες και κοτόπουλο.

Υλικά

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1/8 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. χυμό λεμονιού ή μηλόξιδο
  • 1/4 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 Κ.Σ. μουστάρδα 

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να αναμιχθούν καλά.
  2. Το διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο μέχρι 2 ημέρες αλλά έχει καλύτερη γεύση εάν καταναλωθεί άμεσα.

Τόσο απλά!!! 

 

Προβολές: 6051

Αβοκάντο Μαγιονέζα (χωρίς αβγό!)