Skip to main content

rebalance

Και ενώ η παραδοσιακή μας ταραμοσαλάτα παρασκευάζεται με ψωμί ή πατάτα, σας παρουσιάζω μία εναλλακτική συνταγή για νηστίσιμη κετογονική ταραμοσαλάτα χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με περιττούς υδατάνθρακες! Η διαφορά είναι στην αντικατάσταση του ψωμιού ή της πατάτας με κουνουπίδι το οποίο περιέχει 5gr υδατανθράκων ανά 100gr κουνουπιδιού. Τόσο απλά! Μπορείτε να την ετοιμάσετε και να την έχετε μαζί σας σε περίπτωση που είστε καλεσμένοι σε τραπέζι και γιατί όχι να την προσφέρετε ώστε να την δοκιμάσουν και οι υπόλοιποι!

Υλικά 
(για 4 μερίδες)

300 γραμμάρια βρασμένο κουνουπίδι
3 Κ.Σ. χυμό λεμονιού
120γρ ταραμά λευκό
125 ml (1/2 φλιτζάνι) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Βράστε το κουνουπίδι, αφήστε το να κρυώσει και ζυγίστε 300 γραμμάρια μετά το βράσιμο.
2. Βάλτε το βρασμένο κουνουπίδι σε ένα μούλτι με το χυμό λεμονιού τον ταραμά και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει ένα πουρές.
3. Πολύ αργά αρχίστε να προσθέτετε το ελαιόλαδο. Αν το βάλετε πάρα πολύ γρήγορα, το μείγμα θα χωρίσει.
4. Σερβίρετε αμέσως με την κετογονική λαγάνα και ελιές ή αποθηκεύστε την στο ψυγείο για 3 ημέρες.

Δείτε την συνταγή για Κετογονική λαγάνα “ολικής” με ταχίνι εδώ

Προβολές: 5825

Συνταγή για νηστίσιμη κετογονική ταραμοσαλάτα