Αντιγηραντικό Κετογονικό Παγωτό Βανίλια

 

Για ορισμένα άτομα η πλήρης εξάλειψη της ζάχαρης και των γλυκισμάτων από τη ζωή τους μπορεί να λειτουργεί αλλά με δυσκολίες. Ας είμαστε ρεαλιστές! Το καλοκαίρι στην Ελλάδα κρατάει πολλούς μήνες και όλοι θέλουμε την περιστασιακή απόλαυση ενός premium παγωτού για να δροσιστούμε και όχι μόνο. Δυστυχώς όμως το παγωτό του εμπορίου έχει υπερβολική ζάχαρη, χρωστικές, συντηρητικά και τεχνητές γεύσεις, που το καθιστά ακατάλληλο σε ένα πλαίσιο διατροφής, που έχει στόχο την καλή υγεία. 

Για αυτό και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή που έφταιξα μετά από πολλούς πειραματισμούς και πολλές γευστικές δοκιμές από μεγάλα και μικρά παιδιά. Και κατάφερα να πάρει τελικά την γευστική έγκριση τους!

 

Εκτός του ότι είναι πολύ χαμηλών υδατανθράκων και κετογονικό, ταυτόχρονα έχει ποικίλα άλλα οφέλη για την εμφάνιση μας και τις ορμόνες μας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα superfood. Όλα τα υλικά που έχω χρησιμοποιήσει έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης και όλα μαζί το κάνουν ένα ιδιαίτερα θρεπτικό παγωτό που είναι ιδανικό για αντιγήρανση, καλύτερο δέρμα, λιγότερη κυτταρίτιδα, αύξηση της γονιμότητας και σούπερ υγιεινό για τα παιδιά. Τι άλλο μπορούμε να ζητήσουμε;

 

Για την παρασκευή του χρησιμοποιώ μια ημι-επαγγελματική Cuisinart ICE100BCU παγωτομηχανή, η οποία διαθέτει ενσωματωμένο καταψύκτη. Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί είναι πολύ εύκολη στη χρήση και κάνει εξαιρετικό παγωτό. Ωστόσο το αποτέλεσμα είναι εξίσου ικανοποιητικό και με μία πιο οικονομική παγωτομηχανή όπως η Cuisinart ICE30 χωρίς ενσωματωμένο καταψύκτη. Για κανένα λόγο δεν διαφημίζω κάποιο προϊόν απλά αναφέρω τι χρησιμοποιώ εγώ.

#γάλα καρύδας

  • κατάλληλο για άτομα που αποφεύγουν την καζείνη για λόγους υγείας
  • αντι-ικό αντι-βακτηριακό, αντι-μικροβιακό
  • πολύ ήπιο για το έντερο 

#κρόκοι αβγών

  • καλή πηγή χολίνης που μετατρέπεται σε ακετυλχολίνη η οποία και ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου
  • πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α για ενίσχυση της γονιμότητας, καλό δέρμα και όραση 

#υδρολυμένο πεπτίδιο κολλαγόνου

  • μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας γιατί αυξάνει την δερματική πυκνότητα (πάχος) του δέρματος, βελτιώνοντας την ελαστικότητά του
  • βελτιώνει την ελαστικότητα και την υγρασία του δέρματος μετά από μόλις 8 εβδομάδες και μειώνει επίσης τις λεπτές γραμμές
  • επιδιορθώνει τις αρθρώσεις και τον συνδετικό ιστό
  • μειώνει την όρεξη
  • θεραπεύει το διαπερατό έντερο
  • βελτιώνει τον ύπνο

…χρειάζεται να πω άλλα;

 

#αληθινή βανίλια

  • αντικαταθλιπτική
  • αντιφλεγμονώδες
  • καλή πηγή αντιοξειδωτικών
  • βελτιώνει την πνευματική μας υγεία 

#σκόνη ζαχαροπλαστικής ECSTEVIA

  • διατηρεί σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου
  • κατάλληλο για άτομα για διαβήτη
  • κατάλληλο για όσους ακολουθούν μια χαμηλών υδατανθράκων διατροφή
  • περιέχει κάποια ασφαλή πηκτικά που βοηθούν να έχει σωστή υφή το παγωτό 

# θαλασσινό αλάτι

  • απαραίτητο υλικό γιατί βοηθά να ενισχυθεί η γλυκύτητα του και τα αρώματα του

#MCT C-8 oil

  • βοηθά στην υφή, το κάνει πιο απαλό και κρεμώδες χωρίς να κρυσταλλώνει.
  • ενισχύει τη θερμογένεση δηλαδή αυξάνει τις θερμίδες που καίμε βοηθώντας μας να χάσουμε βάρος και να διατηρηθούμε σε ένα υγιές βάρος
  • βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου μας και την πνευματική μας απόδοση

Η συνταγή

 

Υλικά (για 12 μερίδες)

  • 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα καρύδας AROY-D
  • 3 κρόκοι αβγών ελευθέρας βοσκής ημέρας *βλέπε υποσημείωση
  • σπόρους από ένα κλωναράκι βανίλιας
  • 2 Κ.Σ. βανίλια extract (Frontier Natural Products, Organic, Vanilla Extract)
  • ¼ κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι σκόνη ζαχαροπλαστικής ECSTEVIA
  • 2 Κ.Σ. λάδι MCT
  • 2 μεζούρες υδρολυμένο πεπτίδιο κολλαγόνου, βανίλια (myprotein - Μπορείτε να βρείτε το προϊόν ΕΔΩ )

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε του κρόκους σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ με μίξερ μαζί με το αλάτι, τους σπόρους βανίλιας, το extract βανίλιας και το αλάτι για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ ρίχνετε το γάλα καρύδας, τη σκόνη ζαχαροπλαστικής, το κολλαγόνο και το λάδι MCT με αυτή τη σειρά.
  3. Ρίχνετε το μίγμα στο κάδο της παγωτομηχανής σας. Τη ρυθμίζετε στα 45 λεπτά.
  4. Μετά τα 45 λεπτά μπορείτε να το φάτε και το υπόλοιπο το αποθηκεύετε στην κατάψυξη.
  5. Πριν την κατανάλωση του αφήστε το για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.

 

*Υποσημείωση: Αν φοβάστε τους ωμούς κρόκους μπορείτε να τους παραλείψετε.

Ετικέτες: Συνταγές για διαβητικούς, Συνταγές, Φυσικά γλυκαντικά , Επιστημονικά άρθρα, Γλυκές συνταγές για Διαβητικούς, Κετογονική διατροφή