Πληκτρολογήστε μία λέξη "κλειδί" για να αναζητήσετε τη συνταγή που επιθυμείτε.

Φρυγανιές νηστίσιμες χαμηλών υδατανθράκων

Αυτές οι φρυγανιές είναι πολύ χαμηλές σε υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη, νηστίσιμες.

Το τέλειο υποκατάστατο της φρυγανιάς και εξαιρετικά εύκολες στην παρασκευή τους!

 

 1 φρυγανιά: 56 θερμίδες, 4.5γρ λίπος, 2γρ πρωτεΐνη, 2.5γρ υδατάνθρακες

 

Υλικά για 40 φρυγανιές

  • 1 φλιτζάνι σουσάμι
  • 1 φλιτζάνι ηλιόσποροι
  • 1 φλιτζάνι σπόροι chia (Μπορείτε να βρείτε το προϊόν ΕΔΩ )
  • 1/2 φλιτζάνι σπόρους κάνναβης (hemp seeds) (Μπορείτε να βρείτε το προϊόν ΕΔΩ )
  • 3 Κ.Σ. φλοιό ψυλλίου (Μπορείτε να βρείτε το προϊόν ΕΔΩ )
  • 1 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • 2 φλιτζάνια νερό

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 140ο C.
  2. Βάζετε τους σπόρους και το φλοιό ψυλλίου σε ένα μύλο του καφέ. Τα αλέθετε μέχρι να γίνουν μια πούδρα.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνετε το μίγμα μαζί με το αλάτι, το γλυκαντικό και το μπέικιν ρίχνετε το νερό και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Αφήστε αυτό να σταθεί για 15 λεπτά.
  4. Ρίχνετε τη ζύμη πάνω σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί για μπισκότα στο οποίο έχετε απλώσει λαδόκολλα την οποία την έχετε λαδώσει ή βουτυρώσει. Απλώνετε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί. Θα πρέπει να έχει περίπου 0.5 εκατοστό πάχος.
  5. Ψήνετε για τουλάχιστον 75 λεπτά. Εάν οι άκρες αρχίσουν να σκουραίνουν το αφαιρείτε αμέσως.
  6. Αφού το βγάλετε από το φούρνο, κόβετε με ένα μαχαίρι 40 κομμάτια.
  7. Αφήνετε τα φρυγανιές να κρυώσουν στο ταψί για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια σπάτε τις φρυγανιές.

Ετικέτες: Συνταγές χωρίς γλουτένη, Συνταγές, Συνταγές για υγιεινά πρωϊνά και σνακ, Κετογονική διατροφή