Skip to main content

rebalance

Αυτή η σούπα είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη και μια τέλεια συνταγή χωρίς κρέας και ζωική πρωτεΐνη για όσους νηστεύουν κάθε Δευτέρα και Παρασκευή αλλά ακολουθούν έναν κετογονικό τρόπο ζωής. Πολλοί πιστεύουν πως η κετογονική είναι να τρώμε κάθε μέρα μόνο κρέας και ζωική πρωτεΐνη αλλά αυτό δεν ισχύει. Αυτή είναι η εκδοχή μου για κρεμώδη σούπα μπρόκολου με σπανάκι και μια νότα λεμονιού. Μια ενδιαφέρουσα νηστίσιμη εκδοχή κετογονικής σούπας μπρόκολου χωρίς κρέμα γάλακτος και τυρί!

 Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 φλιτζάνια φρέσκο μπρόκολο
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 κ.γλ. σκόνη κρεμμύδι
  • 1/2 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
  • 2 Κ.Σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο baby σπανάκι
  • 1 αβοκάντο, λιωμένο
  • 2 Κ.Σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • Προαιρετικά: φρέσκο μαϊντανό για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

    1. Βάλτε το μπρόκολο, το νερό, το ελαιόλαδο, τη σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου σε μια κατσαρόλα, σκεπάστε με το καπάκι και σιγοβράστε μέχρι να για περίπου 15-20 λεπτά.
    2. Προσθέστε το σπανάκι στην κατσαρόλα.
    3. Κόψτε το αβοκάντο στην μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι, κόψτε σε κομμάτια, ρίξτε το χυμό λεμονιού πάνω στο αβοκάντο και μετά προσθέστε το στην κατσαρόλα.
    4. Χρησιμοποιήστε ένα ραβδομπλέντερ για να κάνετε τη σούπα κρεμώδης.
Προβολές: 4877

Κρεμώδης Νηστίσιμη Κετογονική Σούπα Μπρόκολου