Κετογονικό άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι

Ψάχνετε για μια εναλλακτική της πραλίνας σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, φλεγμονώδη φυτικά έλαια, γαλακτοκομικά, σόγια, χαμηλή σε υδατάνθρακες και το ίδιο γευστική;
Υπάρχει λύση: Μια πολύ εύκολη συνταγή με ταχίνι, μαύρη σοκολάτα και ελαιόλαδο. Αποτελεί μια πολύ υγιεινή επιλογή για μεγάλους και μικρούς. Απλά απλώστε την σε μια φέτα ψωμί χαμηλών υδατανθράκων που θα βρείτε στο site μου και φάτε είτε για πρωινό ή για απογευματινό.

Για το Κετογονικό άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά για 12 μερίδες:

Υλικά 

✓60 γραμμάρια σοκολάτα με 85-90% κακάο
✓4 Κ.Σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
✓150 γραμμάρια ταχίνι
✓1/2 κ.γλ. ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
✓1/4 – 1/2 φλιτζάνι ερυθριτόλη με στέβια σε σκόνη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
✓τους σπόρους από 1 κλωναράκι βανίλιας

Εκτέλεση
1. Λιώνετε τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί.
2. Ρίχνετε το ταχίνι, το αλάτι, το γλυκαντικό και προαιρετικά τους σπόρους βανίλιας.
3. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
4. Το διατηρείτε σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο.

Για συνταγές ψωμιού χαμηλών υδατανθράκων δείτε ΕΔΩ

Ετικέτες: Συνταγές για διαβητικούς, Συνταγές, Φυσικά γλυκαντικά , Γλυκές συνταγές για Διαβητικούς, Συνταγές για υγιεινά πρωϊνά και σνακ, Κετογονική διατροφή