Πληκτρολογήστε μία λέξη "κλειδί" για να αναζητήσετε τη συνταγή που επιθυμείτε.

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Είτε γιορτάζετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είτε όχι – η ημέρα είναι κατάλληλη για να μας θυμίσει ένα πολύ σημαντικό πράγμα: Να αγαπάμε τον εαυτό μας !!!

Η αγάπη προς τον εαυτό μας είναι η καλύτερη αγάπη γιατί μας επιτρέπει να δώσουμε περισσότερη αγάπη προς τους άλλους!

Μπορούμε να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και να εκτιμάμε περισσότερο το ποιοι είμαστε κάνοντας κάποια απλά πράγματα όπως:

# Να κρατάμε ένα ημερολόγιο επιτυχιών μας.

Ας καταγράφουμε τις επιτυχίες μας κάθε μέρα. Αναθεωρούμε τις καταχωρίσεις μας στο τέλος της εβδομάδας και παρατηρούμε τι λένε για εμάς.

# Να κάνουμε κάτι όμορφο για τον εαυτό μας σε τακτική βάση.

Να αγοράσουμε λουλούδια, να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να δείτε μια ωραία ταινία στο σπίτι ή στο σινεμά, να μας κάνουν μασάζ ή μια θεραπεία προσώπου ή απλά να χαλαρώσουμε με ότι μας ευχαριστεί. Ας δείξουμε στον εαυτό μας το πόσο εκτιμούμε το ποιοι είμαστε.

# Να είμαστε ο καλύτερος φίλος μας.

Μιλήστε στον εαυτό σας όπως θα μιλούσατε στον καλύτερο φίλο σας. Θυμηθείτε πόσο υποστηρικτική και ενθουσιώδης είστε με τους καλύτερους φίλους σας. Κάντε τις ίδιες ενθαρρυντικές και με αγάπη συνομιλίες με τον εαυτό σας.

# Να δείξουμε συμπόνια στον εαυτό μας.

Το να αυτομαστιγωνόμαστε για τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν δεν έχει κανένα νόημα. Ας του δείξουμε συμπόνια και ας συγχωρέσουμε τους εαυτούς μας.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν πρέπει να είναι η μόνη μέρα στο ημερολόγιο που δείχνουμε βαθιά εκτίμησή προς τους άλλους και τον εαυτό μας. Ας το κάνουμε καθημερινή συνήθεια τη συνεχή ευημερία, ευτυχία και επιτυχία.

Προτείνω να αγνοήσετε τα συνωστισμένα και υπερτιμημένα εστιατόρια αυτή την 14η Φεβρουαρίου και να ετοιμάστε ένα εύκολο κετογονικό δείπνο για δύο στο σπίτι!

 

Ψητός σολομός με πράσινα φασολάκια

Ένα κομψό, νόστιμο, και πολύ εύκολο κετογονικό πιάτο!

Υλικά για 2 μερίδες (φυσικά!!!)

  • 2 φιλέτα (125 γρ) σολομού (προτιμώ κατεψυγμένο άγριο σολομό Αλάσκας)
  • χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι
  • 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γλ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικό)
  • 1 Κ.Σ. ερυθριτόλη με στέβια
  • ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
  • κατεψυγμένο ψιλοκομμένο άνηθο
  • 250 γρ κατεψυγμένα πολύ λεπτά φασολάκια 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στου 220ο C.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάτε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το γλυκαντικό και τη σκόνη σκόρδου.
  3. Σε ένα ταψί απλώνετε μια λαδόκολλά και τοποθετείτε από την μια πλευρά τα φιλέτα του σολομού και από την άλλη πλευρά τα φασολάκια.
  4. Ρίχνετε από πάνω το μίγμα του λεμονιού με το ελαιόλαδο να πάει παντού.
  5. Ψήνετε για 12 – 15 λεπτά, μέχρι ο σολομός να έχει ψηθεί όπως σας αρέσει.
  6. Πασπαλίστε τα φιλέτα σολομού με άνηθο αν σας αρέσει και έτοιμο. Τόσο απλό και τόσο εύκολο.

 

Ετικέτες: Συνταγές, Φυσικά γλυκαντικά , Κετογονική διατροφή