Skip to main content

rebalance

Η συνταγή για Κετογονικό κεμπάπ αποτελεί ιδανική επιλογή ενός γεύματος για την Τσικνοπέμπτη για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν μία ισορροπημένη διατροφή χαμηλών υδατανθράκων! 
Όμως προσοχή στα συνοδευτικά! Πολύ καλές επιλογές είναι να τα συνοδεύσετε με μια ανάμικτη σαλάτα με μαρούλι και κόκκινο λάχανο, αβοκάντο και ντρέσινγκ ελαιόλαδο με λεμόνι.

 

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 Κ.Σ. μηλόξυδο
  • ¼ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 450 γρ αρνίσιο κιμά
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γλ. ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
  • ½ κ.γλ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ κ.γλ. μίγμα Ιταλικά μυρωδικά
  • ½ κ.γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • ¼ κ.γλ. καγιέν

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το μηλόξυδο και την μαγειρική σόδα.
  3. Σε ένα φλιτζάνι ρίχνετε το μηλόξυδο με την μαγειρική σόδα, το οποίο θα «αφρίσει» και το ρίχνετε στο μίγμα του κιμά.
  4. Φορώντας γάντια ανακατεύετε καλά το μίγμα του κιμά και δίνετε ένα σχήμα λουκάνικου.
  5. Το μηλόξυδο με την μαγειρική σόδα θα κάνει τα κεμπάπ αφράτα.
  6. Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετήτε τα κεμπάπ.
  7. Ψήνετε για 20 – 25 λεπτά

Διασκεδάστε λοιπόν με τους αγαπημένους σας προσφέροντάς τους ένα υγιεινό γεύμα φτιαγμένο από τα χεράκια σας! 

Προβολές: 3243

Συνταγή για Κετογονικό κεμπάπ