Skip to main content

rebalance

Το έθιμο καλεί στο τραπέζι την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά.

Στη συγκεκριμένη συνταγή έχω κάνει κάποιες αλλαγές έτσι ώστε να γίνει χαμηλών υδατανθράκων και για αυτό αντί για αλεύρι έχω χρησιμοποιήσει μια πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς γεύση σε σκόνη και ανθρακούχο νερό αντί για μπύρα. Για το τηγάνισμα προτιμώ το βιολογικό λάδι καρύδας γιατί δεν καταστρέφεται ή οξειδώνεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Τέλος, προτίμησα να χρησιμοποιήσω φρέσκο ή κατεψυγμένο μπακαλιάρο για να αποφύγω τη χρονοβόρα διαδικασία του ξαλμυρίσματος. Σαφέστατα ο φρέσκος είναι πάντα πιο νόστιμος σε σχέση με τον κατεψυγμένο αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και πρακτικά!

 

 Υλικά για 4-6 μερίδες

  • 6 φρέσκα ή κατεψυγμένα φιλέτα μπακαλιάρου
  • Βιολογικό λάδι καρύδας (~100 ml) για τηγάνισμα

 

κετογονικό κουρκούτι

  • 12 Κ.Σ. ISO:PRO Whey Protein Isolate χωρίς γεύση 
  • 2 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γλ. ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.γλ. κόμμι γκουάρ*
  • 4 βιολογικά αβγά
  • 4 Κ.Σ. ανθρακούχο νερό

 

Εκτέλεση

  1. Αν τα φιλέτα μπακαλιάρου είναι κατεψυγμένα, αποψύξτε από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο. Καλό είναι όταν αποψυχθούν να τα ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας για να τραβήξετε τα υγρά από το ψάρι.
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα υλικά για το κουρκούτι για 1 με 2 λεπτά. Το κουρκούτι πρέπει να είναι ελαφρύ και να έχει κίτρινο χρώμα.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζετε το λάδι καρύδας (αν δεν σας αρέσει το άρωμα καρύδας μπορείτε να βρείτε άοσμο λάδι καρύδας).
  4. Μόλις φτάσει το λάδι σε θερμοκρασία 160 – 170ο C, βουτάτε το κάθε φιλέτο ψαριού και το ρίχνετε στο ζεστό λάδι.
  5. Μη βάζετε πολλά φιλέτα ταυτόχρονα, συνήθως 2 φιλέτα τη φορά είναι καλά.
  6. Μεταφέρετε τα τηγανισμένα φιλέτα ψαριού σε μια πιατέλα στην οποία έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας.

 

Συνοδέψτε το με κετογονική σκορδαλιά. ( Δείτε τη συνταγή για κετογονική σκορδαλιά εδώ )

 

*Υποσημείωση: Το κόμμι γκουάρ θα το βρείτε στην Αθήνα στην Ευριπίδου. Είναι απαραίτητο να το βάλετε γιατί βοηθά στη συνοχή του μίγματος.

 

 

Προβολές: 4909

Κετογονικός μπακαλιάρος με κουρκούτι