Πληκτρολογήστε μία λέξη "κλειδί" για να αναζητήσετε τη συνταγή που επιθυμείτε.

Κετογονική μανιταρόσουπα βελουτέ

Αυτή η κετογονική μανιταρόσουπα με τη βελούδινη υφή είναι η καλύτερη παρέα για τα κρύα βράδια. Εύκολη, υγιεινή και πολύ νόστιμη, θα γίνει μια από τις πιο αγαπημένες σου χειμωνιάτικες συνταγές. 

Υλικά για 6 μερίδες
• 6 ΚΣ βούτυρο
• 500γρ μανιτάρια σε φέτες
• 2 ΚΣ φρέσκο φασκόμηλο
• 4 φλιτζάνια βραστό νερό
• 1/2 φλ (120ml) γάλα καρύδας Aroy-d

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το φασκόμηλο και μαγειρεύετε για ένα λεπτό.
2. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και να πάρουν καφέ χρώμα για περίπου 5 λεπτά.
3. Ρίχνετε το νερό και το αφήνετε σιγοβράζει για 5 λεπτά.
4. Με ένα ραβδομπλέντερ τα ανακατεύετε μέχρι να γίνει η σούπα βελουτέ.
5. Στο τέλος ρίχνετε το γάλα καρύδας, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Ανά μερίδα: 164 θερμίδες, 16γρ λίπος, 3γρ πρωτεΐνη, 3.6γρ υδατάνθρακες

Ετικέτες: Συνταγές για διαβητικούς, Συνταγές, Κετογονική διατροφή