Πληκτρολογήστε μία λέξη "κλειδί" για να αναζητήσετε τη συνταγή που επιθυμείτε.

Κετογονική βάφλα σοκολάτα

Η παρακάτω συνταγή για κετογονική βάφλα σοκολάτα τρώγεται και σκέτη! Είναι χωρίς γλουτένη και υψηλής θρεπτικής αξίας κατάλληλη για όλη την οικογένεια!  

Υλικά για 3 μερίδες (2 βάφλες ανά μερίδα)
• 2 μεγάλα βραστά αβγά (βιολογικά και ελευθέρας βοσκής)
• 2 μεγάλα ωμά αβγά (βιολογικά και ελευθέρας βοσκής)
• 1 ΚΣ πρωτεΐνη κολλαγόνου, (Εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ αυτή ΕΔΩ)
• 1/2 κγλ μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
• 2 ΚΣ κακάο σε σκόνη 100% Nestle dessert
• 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι, 1 x 0.12 teaspoon (1 g)
• 2 ΚΣ σκόνη ζαχαροπλαστικής 1:3 με πηκτικά Ecstevia
• 1 ΚΣ βιολογικό λάδι καρύδας

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τη βαφλιέρα σε υψηλή θερμοκρασία.
2. Ρίχνετε σε ένα μούλτι τα ωμά αβγά, τα βραστά αβγά, την 1 κουταλιά της σούπας πρωτεΐνη κολλαγόνου, το κακάο, το μπέΐκιν πάουντερ, το αλάτι, το γλυκαντικό και χτυπάτε μέχρι να ενοποιηθούν.
3. Προσθέτετε το λάδι καρύδας και χτυπάτε ξανά στο μούλτι.
4. Βάζετε περίπου 3 κουταλιές της σούπας από το μίγμα στο κέντρο της βαφλιέρας και κλείνετε το καπάκι.
5. Μαγειρεύετε για 3 με 4 λεπτά περίπου τη κάθε βάφλα
6. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα.
7. Εναλλακτικά μπορείτε να τις ψήσετε σε φόρμες σιλικόνης για βάφλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 οC για 17 με 18 λεπτά.

Ανά μερίδα: 157 θερμίδες, 11γρ λίπη, 11γρ πρωτεΐνες, 1.6γρ υδατάνθρακες

Ετικέτες: Συνταγές για διαβητικούς, Συνταγές χωρίς γλουτένη, Συνταγές, Γλυκές συνταγές για Διαβητικούς, Συνταγές για υγιεινά πρωϊνά και σνακ, Κετογονική διατροφή

x

stayhome

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!
Στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων μείωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού,
σας ενημερώνω ότι οι συνεδρίες μας θα πραγματοποιούνται εξ΄αποστάσεως μέχρι νεωτέρας.
Δείτε όλους τους δυνατούς τρόπους
ΕΔΩ

Με σεβασμό, Ελένη Παπαγιαννίδου