Skip to main content

rebalance

Φυσικά και όχι. Υπάρχει μακροχρόνια εμπειρία με θετικά αποτελέσματα. Στο παρελθόν οι διαιτητικές συμβουλές ήταν διαφορετικές από τις σημερινές γιατί η διατροφή ήταν το μόνο διαθέσιμο εργαλείο που μπορούσε να βοηθήσει τους διαβητικούς.

Είναι εντυπωσιακό πως σύμφωνα με βιβλίο μαγειρικής για διαβητικούς του 1917, οι διαβητικοί δεν έτρωγαν ζάχαρη, αλεύρι και άμυλα όπως ψωμιά, μπισκότα, ρύζι, ζυμαρικά, γλυκά ροφήματα κλπ. Σήμερα αυτά τα τρόφιμα καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής ενός διαβητικού. Και συνεχίζουν να δίνουν αυτή τη συμβουλή παρόλο που όλο και περισσότεροι νοσούν πλέον από διαβήτη.

 

Τα συνιστώμενα τρόφιμα για τα άτομα με διαβήτη ήταν το ελαιόλαδο, το βούτυρο, τα αυγά, τα ψάρια, το κρέας, το τυρί και τεράστιες ποσότητες λαχανικών χαμηλών υδατανθράκων. Αυτή είναι η διατροφή που προτείνω στους διαβητικούς ασθενείς μου. Δηλαδή μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων με αληθινά ανεπεξέργαστα τρόφιμα και ποιοτικό λίπος. Όταν τα άτομα με διαβήτη αρχίζουν να τρώνε με αυτόν τον τρόπο τα επίπεδα σακχάρου τους βελτιώνονται σημαντικά από την πρώτη κιόλας ημέρα! Αυτό είναι απόλυτα λογικό καθώς αποφεύγουν να τρώνε ό, τι αυξάνει το σάκχαρο.

Μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες σε διατροφή χαμηλών υδατανθράκων διαπιστώνουν:

✓ βελτιωμένα επίπεδα σακχάρου, σχεδόν από το πρώτο γεύμα

✓ καλύτερο κορεσμό και απώλεια βάρους, συχνά αισθητή ήδη από την πρώτη εβδομάδα

✓ μειωμένη επιθυμία για ζάχαρη

✓ ένα πιο ήρεμο και πιο υγιές πεπτικό σύστημα

Το 2017 η Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρία αναφέρει πως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διατροφή για διαβητικούς και έμμεσα παίρνει πίσω τη σύσταση πως οι διαβητικοί πρέπει να τρώνε υδατάνθρακες ελεύθερα και απλά να το καλύπτουν με φάρμακα. Πλέον όλο και περισσότερες μελέτες επιβεβαιώνουν πως μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων είναι η πιο αποτελεσματική διατροφή για τα άτομα με διαβήτη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι η λύση για τους διαβητικούς.

Μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων είναι ανώτερη για έναν απλό λόγο: όσο χαμηλότερη είναι η ποσότητα υδατανθράκων, τόσο μικρότερη η αύξηση του σακχάρου, τόσο λιγότερη ινσουλίνη θα χρειαστεί (είτε εξωτερικά ή από το σώμα σας) για να σταθεροποιήσει το σάκχαρο.

Προβολές: 4277

Διατροφή χαμηλών υδατανθράκων για διαβητικούς: Νέα ανακάλυψη;