Η σοφία ενός βιβλίου μαγειρικής για διαβητικούς του 1917!

Στο παρελθόν, πριν να υπάρξουν τα σύγχρονα φάρμακα για τη μείωση του σακχάρου, οι συμβουλές διατροφής ήταν διαφορετικές από τις σημερινές. Εκείνη τη εποχή (1917) η διατροφή ήταν το μόνο διαθέσιμο εργαλείο που μπορούσε να βοηθήσει τους διαβητικούς. Παρακάτω βλέπετε εικόνες από ένα βιβλίο μαγειρικής για τους διαβητικούς από το 1917. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το βιβλίο δωρεάν online (https://archive.org/details/diabeticcookeryr00oppeiala). Στις σελίδες 12-13 αυτού του βιβλίου, υπάρχει μια περίληψη με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώνε οι διαβητικοί.


Ας ξεκινήσουμε με αυτό που οι διαβητικοί δεν έπρεπε να τρώνε πριν από 100 χρόνια! Ο τίτλος της σελίδας είναι "Αυστηρά Απαγορευμένα Τρόφιμα". Ξεκινάει με τα Σάκχαρα και τα "Τρόφιμα με Αλεύρι και Αμυλούχα", δηλαδή άλευρα και άμυλα. Και δίνει και κάποια παραδείγματα όπως: Ψωμί Μπισκότα Ρύζι Ζυμαρικά Αλεύρι Βρώμη Γλυκά ροφήματα κλπ Δυστυχώς αυτά τα αυστηρώς απαγορευμένα τρόφιμα τα τελευταία χρόνια αποτελούν μέρος της συνιστάμενης διατροφής του διαβητικού! Παρακάτω το ίδιο βιβλίο παραθέτει μια λίστα με τα συνιστώμενα πυκνά σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα για τα άτομα με διαβήτη δηλαδή βούτυρο, ελαιόλαδο, κρέας, ψάρι, αβγά ...
Αυτή είναι η συμβουλή που έδιναν στους διαβητικοί πριν από 100 χρόνια. Μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε καλά λιπαρά, που περιελάβανε κρέας, ψάρι, αβγά, βούτυρο, ελαιόλαδο και άφθονα μη αμυλούχα λαχανικά. Πράγματι όταν τα άτομα με διαβήτη αρχίζουν να τρώνε με αυτόν τον τρόπο και σήμερα, συμβαίνει ότι και στο παρελθόν. Τα επίπεδα του σακχάρου τους βελτιώνονται δραστικά - από την πρώτη κιόλας ημέρα - και για τους περισσότερους μέσα σε λίγες εβδομάδες. Αυτό είναι απόλυτα λογικό καθώς αποφεύγουν να τρώνε ό,τι ουσιαστικά αυξάνει το σάκχαρο, δηλαδή τους υδατάνθρακες. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ετικέτες: Επιστημονικά άρθρα

x

This WebSite Uses Cookies.Read our Policy