Τα πολλά οφέλη του κολλαγόνου

Τα πολλά οφέλη του κολλαγόνου
Πολλοί με ρωτούν ποια είναι η άποψη μου για τη ζελατίνη και το κολλαγόνο. Για να είμαι ειλικρινής, εδώ για αρκετά χρόνια αποτελούν ένα βασικό υλικό σε πολλές συνταγές μου. Προσωπικά έχω δει μεγάλη βελτίωση στην υγεία των νυχιών, του δέρματος και των μαλλιών μου από τότε που άρχισα να ενσωματώνω σε τακτική βάση περισσότερη ζελατίνη και κολλαγόνο στη διατροφή μου. Πλέον ένα από τα πιο αγαπημένα μου τρόφιμα!

Τι είναι το κολλαγόνο;
Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα μας. Στην πραγματικότητα, το ένα τρίτο όλων των πρωτεϊνών του σώματός μας είναι κολλαγόνο. Είναι βασικά η κόλλα που συγκρατεί το σώμα μας, επειδή δημιουργεί το δέρμα, τα αιμοφόρα αγγεία, το πεπτικό σύστημα, τους μύες, τα οστά και τους τένοντες.

Υδρολυμένο κολλαγόνο ή πεπτίδιo κολλαγόνου σημαίνει ότι η πρωτεΐνη έχει διασπαστεί σε μεμονωμένα αμινοξέα μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται υδρόλυση, η διαδικασία αυτή καθιστά ευκολότερη την απορρόφηση του από το σώμα. Τα πεπτίδια κολλαγόνου είναι πιο βιοδιαθέσιμα και χωνεύονται πιο γρήγορα από τη ζελατίνη.

Τα οφέλη του υδρολυμένου κολλαγόνου

✓Μειώνει τους πόνους και την ακαμψία στις αρθρώσεις
✓Αυξάνει τον μεταβολισμό
✓Βελτιώνει την υγεία του εντέρου
✓Προωθεί έναν βαθύτερο ύπνο
✓Ενισχύει τη διάθεση
✓Κατασκευάζει και επισκευάζει τους μύες
✓Βελτιώνει την πέψη
✓Ιδιαίτερα εύπεπτη και υποαλλεργική πρωτείνη
✓Βελτιώνει το δέρμα.
✓Αυξάνει τη σφριγηλότητα, την απαλότητα και βοηθά στην επιδιόρθωση του δέρματος καθώς μειώνει
✓Μειώνει την κυτταρίτιδα
✓Προλαμβάνει τις ραγάδες ιδιαίτερα στην εφηβεία και κατά την εγκυμοσύνη
✓Βελτιώνει την υγεία των νυχιών και των μαλλιών
✓Βελτιώνει την ηπατική υγεία και βοηθά τις διαδικασίες αποτοξίνωσης
✓Βελτιώνει την κυκλοφορία
✓Μειώνει τις φλεγμονές
✓Η θρεπτική της αξία δεν καταστρέφεται με τη θερμότητα
✓Μπορεί να αναμιγνυχθεί εύκολα σε οποιοδήποτε φαγητό ή ρόφημα

Για να αυξήσετε την πρόσληψη σας σε εξαιρετικά εύπεπτη και θρεπτική πρωτεϊνη, προτείνω και χρησιμοποιώ αυτό το κολλαγόνο (Δείτε το ΕΔΩ).

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κολλαγόνου και ζελατίνης;
Το κολλαγόνο και η ζελατίνη έχουν το ίδιο προφίλ αμινοξέων, αλλά το κολλαγόνο δεν πήζει όπως η ζελατίνη. Στο My Blog θα βρείτε πολλές συνταγές με κολλαγόνο όπως η κετογονική μπάρα κολλαγόνου. (Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ)

Επίσης, σε συνταγές όπου υπάρχει ως υλικό πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορείτε άφοβα να το αντικαταστήσετε με κολλαγόνο.

Δείτε τις συνταγές με κολλαγόνο ή πρωτεϊνη ορού γάλακτος της κλινική Διαιτολόγου - Διατροφολόγου, Παπαγιαννίδου Ελένης ΕΔΩ

Ετικέτες: Πρωτεΐνη ορού γάλακτος , Επιστημονικά άρθρα

x

This WebSite Uses Cookies.Read our Policy