Skip to main content

rebalance

Δίνετε έμφαση σε τρόφιμα υψηλής θρεπτικής πυκνότητας:

• όργανα ζώων όπως συκώτι, μοσχαρίσια γλώσσα κλπ (1-2 φορές την εβδομάδα)
• ψάρι και θαλασσινά (άγρια, μη-ιχθυοτροφείου κατά προτίμηση) (στόχος 3+ φορές την εβδομάδα)
• ποιοτικά κρεατικά (βιολογικά, ελευθέρας βοσκής όσο το δυνατό)
• πουλερικά με μέτρο όχι πολύ συχνά λόγω υψηλής περιεκτικότητας τους σε ω-6
• κρεατικά πλούσια σε γλυκίνη (όπως συνδετικό ιστό δέρμα, κόκκαλα με μεδούλι και σπιτικούς ζωμούς)
• πρωτεΐνη κολλαγόνου (πλούσια πηγή γλυκίνης)
• πράσινα λαχανικά (~6-8 φλιτζάνια την ημέρα)
• σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, κέιλ, ρόκα, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών, φύλλα από παντζάρι, κλπ.)
• ποιοτικά λίπη και έλαια (έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό λάδι καρύδας, γάλα καρύδας, αβοκάντο), λιπαρά ψάρια (σαρδέλα, γαύρο, σολομό)
• τρόφιμα πλούσια σε προβιοτικά (όπως ξινολάχανο 1 Κ.Σ. με τα κυρίως γεύματα)
• φρούτα μόνο λεμόνι, γλυκολέμονο και μούρα π.χ. φράουλες (μέχρι 1/2 φλιτζάνι την ημέρα μετά από το μεσημεριανό ή το βραδινό)
• μυρωδικά (π.χ. βασιλικό, άνηθο, δυόσμος, θυμάρι, ρίγανη, δάφνη, δεντρολίβανο, φασκόμηλο)
• αλεύρι καρύδας και άγλυκη τριμμένη καρύδα ή άγλυκα τσιπς καρύδας
• ασφαλή μπαχαρικά είναι: τζίντζερ, κουρκουμά, σαφράν, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, κανέλα Κεϋλάνης, μοσχοκάρυδο, αληθινή βανίλια

Αποκλείετε τα παρακάτω για 30-90 ημέρες:
• όλα τα δημητριακά
• όλα τα όσπρια
• γαλακτοκομικά
• φυτικά έλαια
• αβγά (τα ασπράδια συνήθως είναι το πρόβλημα)
• όλους τους ξηρούς καρπούς και τα βούτυρα αυτών
• όλους τους σπόρους και τα βούτυρα αυτών (καθώς και καφέ, κακάο και μπαχαρικά βασισμένα σε σπόρους π.χ. κύμινο)
• στρυχνοειδή λαχανικά όπως πατάτα [η γλυκοπατάτα είναι ΟΚ], ντομάτα, μελιτζάνα, πιπεριές, γκότζι μπέρι καθώς και μπαχαρικά από αυτά όπως πάπρικα)
• αλκοόλ
• γαλακτωματοποιητές, πυκνωτικά, χρώματα τροφίμων, πρόσθετα τροφίμων,
• αντιφλεγμονώδη φάρμακα (όπως ασπιρίνη και ιβουπρεφόνη)

καλή επιτυχία!

Προβολές: 6714

Βασικές οδηγίες για το αυτοάνοσο διατροφικό πρωτόκολλο ( aip )