9 τρόποι με τους οποίους μας ωφελεί ο κετογονικός τρόπος ζωής

 #1. Μειώνει τη φλεγμονή
Ένας κετογονικός τρόπος ζωής μειώνει δραστικά τη φλεγμονή λόγω της μειωμένης ποσότητας παραγωγής ελεύθερων ριζών που συμβαίνει όταν καίμε κετόνες για ενέργεια αντί για γλυκόζη. Αυτό οδηγεί σε περισσότερη παραγωγή ενέργειας και πιο αποτελεσματική λειτουργία του σώματος και μια αυξημένη ικανότητα για το σώμα να αυτό θεραπεύεται.

#2. Βελτιώνει την καύση λίπους
Εξ' ορισμού, το να είμαστε σε μια κατάσταση κέτωσης σημαίνει πως καίμε λίπος για ενέργεια. Αν έχουμε επιπλέον σωματικό λίπος θα μπορούμε να το καίμε με ένα πολύ πιο αποτελεσματικό ρυθμό. 
#3. Πνευματική διαύγεια
Η νευρολογική φλεγμονή είναι ύπουλη και έχει συνδεθεί με κατάθλιψη, στρες και κακή νοητική λειτουργία. Η μείωση της φλεγμονής μέσω του κετογονικό τρόπου ζωής φαίνεται να είναι χρήσιμη για νευρολογικές διαταραχές ενώ γενικά βελτιώνει τις πνευματικές επιδόσεις.
#4. Άφθονη ενέργεια
Η αυξημένη ενέργεια από τον κετογονικό τρόπο ζωής οφείλεται στη λιγότερη φλεγμονή, την αυξημένη μιτοχόνδρια βιογένεση, περισσότερα ΑΤΡ ανά μόριο κετόνης και πιο σταθερό σάκχαρο στο αίμα.
#5. Βελτιωμένο δέρμα
Δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα, η ακμή και η ψωρίαση συχνά έχουν ρίζες στη χρόνια φλεγμονή ή την αυτοανοσία. Ενώ πρέπει να αντιμετωπιστούν και άλλοι παράγοντες, ο κετογονικός τρόπο ζωής συμβάλει στη γρήγορη μείωση της φλεγμονής και στην επιτάχυνση της επούλωσης.
#6. Μειώνει σημαντικά τις λιγούρες
Η μεταβολική κατάσταση της διατροφικής κέτωσης εξισορροπεί το σάκχαρο, παρέχει ενέργεια στον εγκέφαλο σταθερή και εξαλείφει τις λιγούρες. Στην πραγματικότητα, σε μια κετογονική διατροφή σπάνια σκεφτόμαστε το φαγητό ενδιάμεσ των γευμάτων.
#7. Αυξάνει την μιτοχονδριακή βιογένεση
Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν γλυκόζη για ενέργεια. Η κέτωση ενισχύει την ανάπτυξη νέων και ισχυρότερων μιτοχονδρίων για περισσότερη παραγωγή ενέργειας.
#8. Αντιγήρανση
Επειδή τα μιτοχόνδρια έχουν τόσο μεγάλη επίδραση στην παραγωγή ενέργειας, τα επίπεδα φλεγμονής και η έκφραση γονιδίων και συνεπώς η συνολική λειτουργία του σώματος. Η προαγωγή της μιτοχονδριακής υγείας είναι πολύ χρήσιμη όταν πρόκειται για την αντιγήρανση.
#9. Μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών
Ένας κετογονικός τρόπος ζωής προστατεύει το σώμα από ένα ευρύ φάσμα ασθενειών. Ο συνδυασμός των αντιφλεγμονωδών επιδράσεων μαζί με τη βελτιωμένη λειτουργία των μιτοχονδρίων επιτρέπει απλώς στον οργανισμό να αυτο-θεραπεύεται.

Ετικέτες: Επιστημονικά άρθρα, Κετογονική διατροφή

x

This WebSite Uses Cookies.Read our Policy

x

stayhome

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!
Στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων μείωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού,
σας ενημερώνω ότι οι συνεδρίες μας θα πραγματοποιούνται εξ΄αποστάσεως μέχρι νεωτέρας.
Δείτε όλους τους δυνατούς τρόπους
ΕΔΩ

Με σεβασμό, Ελένη Παπαγιαννίδου