6 συχνά λάθη σε μια κετογονική διατροφή που “κολλάνε” τη ζυγαριά

Μια σωστά διαμορφωμένη κετογονική διατροφή είναι πολύ συγκεκριμένη. Καθημερινά βλέπω πελάτες που ενώ αρχικά χάνουν βάρος με το που ξεκινούν κετογονική ξαφνικά σταματάνε να χάνουν βάρος και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί συμβαίνει αυτό.

Ας κοιτάξουμε λοιπόν τι φταίει και δεν χάνετε βάρος:

#1. Τρώτε ξηρούς καρπούς, σπόρους, ψωμί με αλεύρι αμυγδάλου κλπ
Οι συνταγές με αλεύρι αμυγδάλου είνα μόνο για όσους θέλουν να συντηρήσουν το βάρος τους ή είναι παιδιά σε ανάπτυξη. Η κετογονική είναι μια θεραπευτική διατροφή και η απώλεια λίπους είναι μια από τις παρενέργειες της. Ωστόσο, πρέπει να υπάρχει κάποιο θερμιδικό έλλειμμα για να συμβεί αυτό και δυστυχώς οι ξηροί καρποί μπορούν να αυξήσουν υπερβολικά τις θερμίδες μας.

#2. Τρώτε γαλακτοκομικά
Τα γαλακτοκομικά είναι πολύ φλεγμονώδη για το έντερο και διεγείρουν τον IGF1 παράγοντα που σημαίνει πως κάποια άτομα με ένα πολύ «κατεστραμμένο» μεταβολισμό θα πρέπει να τα αφαιρέσουν για ένα χρονικό διάστημα για δουν καλύτερα αποτελέσματα.

#3. Πίνετε τις θερμίδες σας
Αν πίνετε τον γνωστό bulletproof coffee σταματήστε το τώρα. Δεν το χρειάζεστε όλο αυτό το εξτρά λίπος για να χάσετε λίπος. Θέλετε να το πάρει από το σώμα σας. Επιπλέον όταν πίνουμε τις θερμίδες μας δεν σηματοδοτούνται οι κατάλληλες ορμόνες όπως λεπτίνη και γκρελίνη που μας δίνουν την αίσθηση του κορεσμού. Το μάσημα είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο. Χρησιμοποιήστε το. Προτιμήστε να μασάτε τις θερμίδες σας αντί να τις πίνετε!

#4. Τρώτε χωρίς να πεινάτε
Τρώτε από συνήθεια. Μπορεί να τρώτε πρωινό από συνήθεια χωρίς να αναρωτηθείτε: «γιατί να το φάω και να σπάσω τη βραδινή μου νηστεία που προωθεί τη λιπόλυση αφού δεν πεινάω;» Το πρωινό δεν είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αυτό που είναι σημαντικό είναι με τι και πότε σπάμε την νηστεία. Η συμβατική συμβουλή να τρώμε κάθε 2 με 3 ώρες για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας είναι γελοία. Όταν ακολουθείτε μια σωστά διαμορφωμένη κετογονική διατροφή η πείνα ελαχιστοποιείται και δεν νιώθετε την ανάγκη να τρώτε σνακ. Τρώμε μόνο αν πεινάμε. Ένας απλός και πολύ βασικός κανόνας.

#5. Πίνετε αλκοόλ
Όταν πίνουμε έστω και πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ σταματά η λιπόλυση δηλαδή η καύση του λίπους κατά 73%! Αυτό δείχνει ότι η επίδραση του αλκοόλ στο σώμα δεν είναι οι θερμίδες του, αλλά το ότι σταματά την ικανότητα του σώματος να χρησιμοποιεί τα αποθέματα λίπους για ενέργεια. Επιπλέον η κατανάλωση αλκοόλ μειώνει πολύ τα επίπεδα τεστοστερόνης για έως 24 ώρες και αυξάνει τα οιστρογόνα κατά 300%. Όσο πιο υψηλά είναι τα επίπεδα των οιστρογόνων, τόσο πιο εύκολα απορροφάτε το αλκοόλ, αλλά τόσο πιο αργά το διασπάτε. Τέλος, το αλκοόλ αυξάνει τα τριγλυκερίδια και προκαλεί εναπόθεση λίπους στο συκώτι σας προκαλώντας τη γνωστή λιπώδης διήθηση που με τη σειρά της οδηγεί σε υπερινουλιναιμία. Αν θέλετε να δείτε αποτελέσματα βγάλτε τελείως το αλκοόλ για 3 εβδομάδες.

#6. Πηγαίνετε για ύπνο μετά τις 11μμ
Ο ύπνος είναι εξαιρετικά υποτιμημένος όταν πρόκειται για το παζλ της απώλειας λίπους. Όταν κοιμόμαστε μετά τις 11μμ διαταράσσονται κάποιες ορμόνες όπως αυξητική ορμόνη και μελατονίνη που μπλοκάρουν τη λιπόλυση και προωθούν τη γήρανση. Προσπαθήστε να κοιμάστε νωρίς για να χάσετε λίπος.

Ετικέτες: Επιστημονικά άρθρα, Κετογονική διατροφή

x

This WebSite Uses Cookies.Read our Policy

x

stayhome

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!
Στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων μείωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού,
σας ενημερώνω ότι οι συνεδρίες μας θα πραγματοποιούνται εξ΄αποστάσεως μέχρι νεωτέρας.
Δείτε όλους τους δυνατούς τρόπους
ΕΔΩ

Με σεβασμό, Ελένη Παπαγιαννίδου