Skip to main content

rebalance

Είναι κρίμα να "χαλάμε το χατίρι" των παιδιών όταν ζητούν απλά... ένα παγωτό! Μία εύκολη συνταγή παρασκευής παγωτού βανίλιας σε ξυλάκι, χαμηλών υδατανθράκων, ελεύθερο γλουτένης και χωρίς ζάχαρη από τα χεράκια της... μαμάς, με την υπογραφή της κλινικής διαιτολόγου - διατροφολόγου, Παπαγιαννίδου Ελένης!

Υλικά (για 4 παγωτά):

 

✧ 1/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
✧ 1 φλιτζάνι παγωμένο νερό
✧ 1/4 φλιτζανιού ερυθριτόλη με γλυκοζίτες στέβιας σε σκόνη
✧ 120 γραμμάρια (1/2 φλ) τυρί κρέμα ή κρέμα καρύδας (για νηστίσημη εκδοχή)
✧ 1/4 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
✧ τους σπόρους από 1 κλωνάρι βανίλιας
Εκτέλεση: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Ρίχνετε το μίγμα σε 4 θήκες για παγωτό ξυλάκι και κα βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τα σερβίρετε. Μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη για ένα μήνα.
Θρεπτικά συστατικά ανά παγωτό: 105 θερμίδες, 10γρ λίπος, 2γρ πρωτεΐνη, 1γρ υδατάνθρακες, 0γρ εδώδιμες ίνες.

Προβολές: 6818

Συνταγή παγωτού βανίλιας χωρίς ζάχαρη για μικρά και μεγάλα παιδιά!