Φωτεινή Σ - 29 Οκτωβρίου 2019

Πως ένιωθες πριν; Ποια ήταν τα θέματα που σε απασχολούσαν και ήθελες να βρεις λύση;
Λόγω του ότι εργάζομαι πολλές ώρες και ένα χειρουργείο που έκανα στην σπονδυλική μου στήλη τα τελευταία 11 χρόνια πήρα περίπου 20 κιλά. Ταυτόχρονα πρακτικά ήταν δύσκολο να τηρώ συγκεκριμένα ωράρια διατροφής. Αισθανόμουν ότι τα πολλά μικρά συχνά γεύματα και μια κλασσική χαμηλών θερμίδων δίαιτα δεν ήταν η λύση για εμένα.

Τι είχες δοκιμάσει στο παρελθόν και με τι αποτελέσματα;
Είχα δοκιμάσει πριν με κάποιο διαιτολόγο για ένα μεγάλο διάστημα μια κλασσική χαμηλών θερμίδων δίαιτα χωρίς να έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πολύ σύντομα τα κιλά που είχα χάσει με δυσκολία επανήλθαν γρήγορα. Επίσης, δεν ταίριαζε μετον τρόπο ζωής και τις πολλες ώρες εργασίας μου.

Τι κέρδισες ή πως άλλαξε η ζωή σου; Πώς νιώθεις με αυτό τον τρόπο διατροφής;
Ο συγκεκριμένος κετογονικός τρόπος διατροφής "ταίριαξε" απόλυτα με την καθημερινότητά μου. Μέσα σε μόλις 4.5 μήνες έχασα 11.6 κιλά λίπους χωρίς να χάσω μυική μάζα. Το ποσοστό λίπους μου πήγε από 42.1% στα 32.8%. Μπορώ πλέον να κάνω τρία μόνο γεύματα χωρίς να πεινάω. Μου είναι εύκολο ως εργαζόμενη γυναίκα να συνεχίσω αυτό τον κετογονικό τρόπο διατροφής αφού οι αντοχές μου έχουν αυξηθεί πολύ και μπορώ να συνεχίσω άνετα μέχρι να φτάσω τον στόχο μου.

Πως ήταν η εμπειρία σου μαζί μου και τι θα έλεγες σε κάποιον για τον τρόπο που δουλεύω;
Ο μεθοδικός τρόπος αντιμετώπισης της με κέρδισε από την αρχή. Μπορώ να συζητώ όλες τις ανησυχίες μου και να αιθάνομαι ότι κάποιος πραγματικά τις λαμβάνει σοβαρά υπόψιν.

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες προκλήσεις και πώς τις ξεπέρασες;
Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να αλλάξω συνήθειες ετών και να αποδεχθώ τον κετογονικό τρόπο διατροφής που είναι πολύ διαφορετικός από αυτό που είχα συνηθίσει. Το ξεπέρασα εύκολα γιατί πίστεψα στα οφέλη της κετογονικής και το ήθελα πραγματικά. Ήταν πολύ σημαντική η στήριξη που είχα από την κα Ελένη Παπαγιαννιδου καθώς μου αιτιολογούσε τα πάντα και δεν απέκλειε απλά.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να πετύχει τους ίδιους στόχους με εσένα;
Είναι σημαντικό να είστε αποφασισμένοι, καθώς καμία αρχή δεν είναι εύκολη. Στη συνέχεια όμως γίνεται πολύ εύκολο και πραγματικά αξίζει.