Skip to main content

rebalance

Αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου η διαλείπουσα νηστεία 8 ωρών;

Περίληψη
* Μια πρόσφατη παρουσίαση σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας προκάλεσε παγκόσμια πρωτοσέλιδα. Υποστήριξε ότι η κατανάλωση τροφής εντός ενός 8ωρου παραθύρου κάθε μέρα συνδέεται με 91% υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου.

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 212

8 άγνωστα οφέλη της χοληστερόλης


1. Η χοληστερόλη, σε συνδυασμό με τα κορεσμένα λίπη, προσδίδει στα κύτταρά μας την απαιτούμενη ακαμψία και σταθερότητα. Όταν η διατροφή περιέχει υπερβολική ποσότητα πολυακόρεστων λιπών (φυτικά έλαια ή ωμέγα-6), αντί για κορεσμένα λίπη στην κυτταρική μεμβράνη, τα κυτταρικά τοιχώματα γίνονται πλαδαρά. Όταν συμβαίνει αυτό, η χοληστερόλη οδηγείται στις μεμβράνες, δίνοντάς τους δομική ακεραιότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα επίπεδα χοληστερόλης στον ορό μπορεί να μειωθούν προσωρινά όταν αντικαθιστούμε τα κορεσμένα λίπη με πολυακόρεστα λίπη στη διατροφή. Αυτές οι πτώσεις δεν αποτελούν ένδειξη υγείας, αλλά ένδειξη ότι το σώμα μας προσπαθεί να προστατευτεί.

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 547

Η κουλτούρα της τροφής ως ανταμοιβή και εξάρτηση

Πολλοί από εμάς μαθαίνουμε λάθος συμπεριφορά στην παιδική μας ηλικία. Ένας ενήλικας με καλές πάντα προθέσεις προσπαθώντας να διορθώσει αυτό που ενοχλεί το παιδί ή να του σταματήσει το κλάμα, του δίνει μια λιχουδιά. Αυτό δημιουργεί μια εξάρτηση πολύ νωρίς στη ζωή!

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 280

Kετογονική διατροφή: ελιξίριο κατά της γήρανσης

Ως θνητό είδος, βρισκόμαστε διαρκώς στο κυνήγι νέων προοπτικών που θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε υγιείς και νέοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, αλλά μία από αυτές ήρθε για να μείνει: η κετογονική διατροφή!
Παρακάτω θα εξηγήσω με απλό τρόπο την επιστήμη πίσω από το γιατί η κετογονική διατροφή είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε σε ένα ελιξίριο κατά της γήρανσης.

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 558