Skip to main content

rebalance

16 κολοκυθοκεφτέδες (4 ανά μερίδα)
Ανά μερίδα: 115 θερμίδες, 6,9γρ λίπος, 10.3γρ πρωτεΐνη, 4.2γρ υδατάνθρακες, 1,4γρ εδώδιμες ίνες
Θα λατρέψετε αυτή την εκδοχή τους. Με το αλεύρι καρύδας γίνονται χαμηλοί σε υδατάνθρακες και χωρίς γλουτένη. Σερβίρετε τους ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό με το γεύμα σας.       

       Υλικά 

  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι 
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 3/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 Κ.Σ. αλεύρι καρύδας (Μπορείτε να βρείτε το προϊόν ΕΔΩ )
  • 1 Κ.Σ. δυόσμο ή άνηθο
  • 2 Κ.Σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

    Εκτέλεση

    1. Τρίβετε τα κολοκύθια, τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι, ανακατεύετε με το θαλασσινό αλάτι και τα αφήνετε να στραγγίσουν για 10 λεπτά.
    2. Τα βάζετε σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Τυλίγετε την πετσέτα γύρω από τα κολοκυθάκια και πιέζετε απαλά πάνω από νεροχύτη για να απομακρυνθεί η περίσσεια νερού.
    3. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύετε με ένα κουτάλι τα κολοκυθάκια, τα αβγά, την παρμεζάνα, το αλεύρι καρύδας, το δυόσμο ή τον άνηθο. Τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.
    4. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.
    5. Ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα στο καυτό ελαιόλαδο. Τηγανίζετε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν, πατώντας με μια σπάτουλα στη διάρκεια.
    6. Όταν και οι δύο πλευρές να ροδίσουν καλά, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ακουμπάτε σε πιάτο που έχετε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί.
Προβολές: 6079

Λαχταριστοί Κολοκυθοκεφτέδες χαμηλών υδατανθράκων και ελεύθεροι γλουτένης!