Skip to main content

rebalance

Ο χειμώνας μπήκε και επίσημα και οι σούπες έχουν την "τιμητική" τους!
Η παρακάτω συνταγή αφορά μία πολύ εύκολη, θρεπτική, γευστική και ελαφριά κρεατόσουπα για όλη την οικογένεια!

Υλικά για 8 μερίδες:

  • 1.5 κιλό ποντίκι σε μερίδες (κομμάτι)
  • 2 κρεμμύδια, σε χοντρές ροδέλες
  • Θαλασσινό αλάτι
  • 2 πράσα σε χοντρές ροδέλες
  • 2 καρότα σε φέτες
  • 4 στικ σέλερυ σε χοντρές ροδέλες
  • 1 φινόκιο, χοντροκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 lt νερό
  • 1 μπουκέτο μυρωδικών bouquet garni (3 φύλλα δάφνης, λίγο φρέσκο θυμάρι)

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κρέας μας σε κομμάτια πάχους 5 εκ. και τα βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα.
  2. Με τη βοήθεια ενός φίλτρου του καφέ θα φτιάξετε ένα πουγγί και θα βάλετε, 2 φύλλα δάφνης και λίγο φρέσκο θυμάρι. Σφίγγετε με ένα σπάγκο το φίλτρο μας δημιουργείτε ένα bouguet garni και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα. (Αν δεν έχετε φίλτρο ή πουγγί ρίχνετε τα υλικά αυτά στην κατσαρόλα, σουρώνουμε και τα αφαιρείτε αφού σιγοβράσετε).
  3. Ρίχνετε 2 lt νερό στην κατσαρόλα και κλείνετε με ένα καπάκι την κατσαρόλα.
  4. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζετε για 1,5 ώρα.
  5. Ελέγχετε και προσθέτουμε αν χρειάζεται νερό η κατσαρόλα ούτως ώστε το νερό στο τέλος να είναι όσο το αρχικό.
  6. Αφήνετε ελάχιστα ανοιχτό το καπάκι για να φεύγουν οι υδρατμοί. Αφαιρείτε το καπάκι και βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  7. Ξεκινάτε με τα λαχανικά. Με ένα πίλερ, ξεφλουδίζετε τα καρότα, τα κόβετε σε κομμάτια 2 εκ. και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Κόβετε το πράσο και το σέλερι σε ροδέλες και τα ρίχνετε κι αυτά. Συνεχίζετε με τα κρεμμύδια και τα προσθέτετε και αυτά χοντροκομμένα.
  8. Τέλος, αφαιρείτε το κοτσάνι από το φινόκιο, το κόβετε σε κομμάτια και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και κλείνουμε πάλι με το καπάκι και σιγοβράζετε για 34 με 50 λεπτά ακόμη.
  9. Στο τέλος, ρίχνετε χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι και ελέγχετε αν χρειάζεται αλάτι και λεμόνι.
  10. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο με 1 κουταλιά ελαιόλαδο.

Καλή σας όρεξη!