Skip to main content

rebalance

Λατρεύω τις πίτες αλλά δυστυχώς λόγω αλευριού έχουν πολλούς υδατάνθρακες. Τι γίνεται όμως όταν θέλω να προσέχω την ποσότητα των υδατανθράκων που τρώω αλλά και να τρώω πίτα; Υπάρχει λύση!
Εναλλακτική ζύμη με γεύση ζύμης κουρού χαμηλών υδατανθράκων. Απόλαυση χωρίς τύψεις!


Σπανακόπιτα χαμηλών υδατανθράκων
Ανά μερίδα: 223 θερμίδες, 18γρ λίπος, 13γρ λίπος, 6γρ υδατάνθρακες, 2γρ εδώδιμες ίνες

Υλικά για 6 μερίδες

Ζύμη:
170γρ τριμμένη μοτσαρέλα
85γρ αλεύρι αμυγδάλου
1 αυγό
⅛ κ.γλ. θαλασσινό αλάτι

Γέμιση:
1 Κ.Σ. βούτυρο
4 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
1 Κ.Σ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 Κ.Σ. ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικό)
½ κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
60 γραμμάρια τριμμένη φέτα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC. Για να φτιάξετε τη ζύμη, βάλτε την τριμμένη μοτσαρέλα σε ένα πυρέξ μπολάκι και το ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το αυγό και το αλάτι με ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Τοποθετήστε μια λαδωμένη λαδόκολλα σε ταψάκι. Βάλτε τη ζύμη πάνω στη λαδωμένη λαδόκολλα και απλώστε τη με τα χέρια σας ή πλάστη απαλά. Συνεχίστε με τη γέμιση, τοποθετώντας το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και το αλάτι σε ένα τηγάνι. Σοτάρετε μέχρι το σπανάκι να μαραθεί. Τοποθετήστε το μείγμα τη μέση. Στην Κορυφή απλώστε την τριμμένη  φέτα. Διπλώστε τη ζύμη και αν δείτε μια τρύπα, απλά πατήστε με τα δάχτυλά σας. Τοποθετήστε το ταψί με τη σπανακόπιτα στο φούρνο για να ψήθεί για 18 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει.