Skip to main content

rebalance

Υλικά για 2 μερίδες
• 1 φλιτζάνι αλεσμένο σε πούδρα ξανθό λιναρόσπορο 
• 1/4 φλιτζανιού αλεύρι καρύδας 
• 1 Κ.Σ. ελαιόλαδο ή λιωμένο λάδι καρύδας 
• Θαλασσινό αλάτι
• Νερό


Εκτέλεση
1. Βράζουμε σε βραστήρα νερό.
2. Βάζουμε σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό λίγο αλάτι και το λάδι.
3. Σε ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι από το λιναρόσπορο με το αλεύρι καρύδας και σταδιακά ρίχνουμε το βραστό νερό με το λάδι και το αλάτι. Αν είναι ξηρό προσθέτουμε λίγο ακόμα βραστό νερό.
4. Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 5 με 10 λεπτά.
5. Μοιράζουμε σε μπάλες το μίγμα και τα ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες σε στρογγυλές πίτες.
6. Τις ψήνουμε σε ζεστό αντικολητικό και από τις δύο πλευρές στο οποίο όπου έχουμε αλείψει με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας.

Περισσότερες συνταγές κατάλληλες για διαβητικούς (χαμηλών υδατανθράκων) & χωρίς γλουτένη στο συνταγές rebalance yourself