Skip to main content

rebalance

Ανά μερίδα μόνο η ΖΥΜΗ: 109 Θερμίδες, 4.6γρ Λίπος, 9.6γρ Πρωτεΐνη, 5.2γρ Υδατάνθρακες , 2.2 γρ Εδώμιμες ίνες

Υλικά ζύμης για 12 μερίδες:

• 1 1/4 φλιτζανιού τυρί cottage
• 5 αβγά
• 1/2 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας 
• 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
• 1 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
• 4 Κ.Σ. τριμμένη παρμεζάνα
• 1 Κ.Σ ρίγανη

Πάνω στην πίτσα
• 2 κ.γλ. πελτέ (με 1 κ.γλ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα αλάτι, 1/2 κ.γλ. ερυθριτόλη) )
• βιολογικό μπέικον/ προσούτο/ χωριάτικο λουκάνικο
• μανιτάρια, πιπεριές
• μοτσαρέλα / κατσικίσιο/ φέτα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C.
2. Απλώνετε λαδόκολλα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί και αλείφεται με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο.
3. Σε ένα μούλτι χτυπάτε το τυρί cottage, τα αβγά, το αλεύρι καρύδας, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την παρμεζάνα και τη ρίγανη μέχρι να γίνει ένα απαλό μίγμα .
4. Ρίχνεται τη ζύμη στο ταψί με τη λαδωμένη λαδόκολλα και ψήνεται για 30-35 λεπτά ή έως ότου έχει ροδίσει.
5. Αφαιρείται τη βάση πίτσας από το φούρνο. Απλώνετε το μίγμα με τον πελτέ, τα τυριά και τα αλλαντικά πάνω στη ζύμη. Την ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 5-10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να έχει λιώσει.

Περισσότερες συνταγές χαμηλών υδατανθράκων, χωρίς γλουτένη, κατάλληλες για διαβητικούς