Skip to main content

rebalance

Το παραδοσιακό γλυκό των παιδικών μας χρόνων αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός; Σκέφτεστε ότι ο λαχταριστός κορμός είναι απαγορευτικός λόγω της ζάχαρης και των μπισκότων; Και όμως μπορείτε να απολαύσετε μια “παραλλαγή” κορμού σοκολάτας χωρίς καμία ενοχή και χωρίς να “ανέβει” το σάκχαρο σας.

Ανά μερίδα: 199 θερμίδες, 20γρ λίπος, 2γρ πρωτεΐνη, 3γρ υδατάνθρακες, 2γρ εδώδιμες ίνες

Συνταγή για κορμό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη & χαμηλών υδατανθράκων

Υλικά για 15 μερίδες (φέτες)

• 250 γραμμάρια βούτυρο 
• 5 Κ.Σ. άγλυκο κακάο σε σκόνη 
• 1/2 φλιτζάνι ερυθριτόλη με στέβια (αλεσμένη στο μούλτι σε πούδρα)
 3 Κ.Σ. κονιάκ*
• 150 γραμμάρια καρύδια
 
 
* Μπορείτε να παραλείψετε το κονιάκ εάν πρόκειται να το προσφέρετε σε παιδιά.

Εκτέλεση
1. Βάζετε το βούτυρο σε ένα μπολ και το αφήνετε εκτός ψυγείου μέχρι να μαλακώσει αρκετά. 
2. Στη συνέχεια ρίχνετε το κακάο, το γλυκαντικό, το κονιάκ και ανακατεύετε καλά.
3. Προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε.
4. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί, το απλώνετε σε πλαστική μεμβράνη περιτυλίγματος και του δίνετε σχήμα κυλίνδρου (κορμό).   
5. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει για ένα βράδυ.
6. Κόβετε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε.