Skip to main content

rebalance

Μία κετογονική συνταγή για Cookies ταχινιού με κομματάκια σοκολάτας, χαμηλών υδατανθράκων, χωρίς γλουτένη!

(Ανά cookie: 82 θερμίδες, 7γρ λίπος, 3γρ πρωτεΐνη, 1γρ υδατάνθρακες)

Υλικά για 28 cookies
• 1 φλιτζάνι ταχίνι
• 2 αβγά
• 1/2 φλιτζάνι ερυθριτόλη με στέβια σε πούδρα
• 1-2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
• 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
• 1/4 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
• 77γρ σοκολάτα με 85% κακάο τεμαχισμένο σε πολύ μικρά κομματάκια

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ˚C.
2. Σε ένα μπολ χτυπάτε το ταχίνι με ερυθριτόλη με στέβια, την μαγειρική σόδα, το αλάτι.
3. Προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν στη ζύμη.
4. Στο τέλος ρίχνετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε τη ζύμη χωρίς μίξερ.
5. Με 2 κουταλάκια του γλυκού βάζετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ταψί στο οποιο έχετε απλώσει λαδόκολλα. Τα πατάτε ελαφρώς.
6. Τα ψήνετε για 8 με 10 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τα cookies στο ταψί για αρκετή ώρα μέχρι να έχουν κρυώσει τελείως.