Skip to main content

rebalance

Αυτό το ψωμί εκτός του ότι είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε είναι ακόμα πιο νόστιμο όταν το ψήνουμε άρα κατάλληλο για ψημένο τοστ.
Το φτιάχνετε όπως θα κάνατε ένα κέικ!

Μη σας τρομάζουν τα 12 αβγά, δεν πρόκειται να το καταλάβετε αν τα χτυπήστε για κάποια λεπτά με μίξερ. Μπορείτε να το κόψετε σε φέτες και να το φυλάξετε στην κατάψυξη. Ένα ψωμί χρήσιμο αν σας βολεύει να τρώτε τοστ το μεσημέρι στην εργασία σας αλλά δεν θέλετε να φάτε περιττούς υδατάνθρακες. Επιπλέον 2 φέτες αυτού του ψωμιού θα σας δώσουν 8 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

(Ανά φέτα: 74 θερμίδες, 5γρ λίπος, 4γρ πρωτεΐνη, 4γρ υδατάνθρακες)

 Υλικά για 22 λεπτές φέτες

  • 50γρ βούτυρο
  • 12 μεγάλα αβγά
  • ½ κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
  • ¾ (150ml) φλιτζανιού αλεύρι καρύδας 
  • 2 Κ.Σ. φλοιό ψυλλίου (π.χ. lepicol από το φαρμακείο)
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (χωρίς γλουτένη)
  • σουσάμι για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στου 190ο C.
  2. Λιώνετε το βούτυρο. Βάζετε μια λαδόκολλα σε μια φόρμα για μακρόστενο κέικ και την λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με μίξερ τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν και πάρουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα για περίπου 4 λεπτά.
  4. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι.
  5. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε τα στερεά υλικά και ρίχνετε στο μίγμα αβγών και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε το μίγμα να σταθεί για περίπου 10 λεπτά.
  6. Ρίχνετε τη ζύμη ομοιόμορφα στην μακρόστενη φόρμα και πασπαλίστε με σουσάμι από πάνω.
  7. Ψήνετε το ψωμί στο κέντρο του φούρνου μέχρι να ροδίσει για περίπου 50 λεπτά.
  8. Το αφαιρείτε από τη φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει.
Προβολές: 11435

Εύκολο ψωμί για τοστ χαμηλών υδατανθράκων