Skip to main content

rebalance

Η παρακάτω συνταγή για ψωμί φοκάτσια είναι χωρίς γλουτένη και χαμηλών υδατανθράκων!
(Ανά μερίδα: 109 Θερμίδες, 4.6γρ Λίπος, 9.6γρ Πρωτεΐνη, 5.2γρ Υδατάνθρακες)

Υλικά για 12 μερίδες

● 1/2 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας 
● 1 1/4 φλιτζανιού τυρί cottage
● 5 αβγά
● 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
● 1 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
● 1 κ.γλ. ερυθρυτόλη με γλυκοζίτες στέβιας (προαιρετικό)

 

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200˚C.
2. Απλώνετε μία λαδόκολλα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30 επί 40 εκατοστά και αλείφετε με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο.
3. Σε ένα μούλτι χτυπάτε το τυρί cottage, τα αβγά, το αλεύρι καρύδας, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το γλυκαντικό μέχρι να γίνει ένα απαλό μίγμα .
4. Ρίχνετε τη ζύμη στο ταψί με τη λαδωμένη λαδόκολλα και ψήνετε για 30-35 λεπτά ή έως ότου έχει ροδίσει.
5. Αφαιρείτε το ψωμί από το φούρνο και το κόβετε σε 12 τετράγωνα.

Σχετικά άρθρα

Θέλετε να μάθετε για το "Θαυματουργό" Αλεύρι Καρύδας; 
Κοιλιοκάκη: Γιατί η δίαιτα ελεύθερη γλουτένης δεν αρκεί…
Συνταγή για Ψωμί τύπου φοκάτσια με λιναρόσπορο