Skip to main content

rebalance

Συνταγή για Σοκολατένια Κρέμα Πρωινού Chia, κατάλληλη για διαβητικούς, χαμηλών υδατανθράκων, χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αβγό, κατάλληλη για άτομα με πολλές δυσανεξίες ή όσους ακολουθούν κετογονική διατροφή.

Ιδανική για πρωινό αφού ο συνδυασμός πρωτεΐνης κολλαγόνου με το γάλα καρύδας και τους σπόρους chia, την κάνει πολύ χορταστική και ισορροπημένη σε πρωτεΐνες, υγιεινά λίπη και διαλυτές φυτικές.

Ποιος δεν θέλει λοιπόν να τρώει μια υγιεινή μεν αλλά πεντανόστιμη κρέμα σοκολάτας για πρωινό;

(Αν την κάνουμε σε βαζάκι με καπάκι μπορούμε να την πάρουμε μαζί μας και να την φάμε με τη ησυχία μας αργότερα στην εργασία μας.)  

Υλικά για 1 μερίδα

  • 1/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας 
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 Κ.Σ. σπόρους chia
  • 1 μεζούρα (4 Κ.Σ.) υδρολυμένο πεπτίδιο κολλαγόνου 
  • 2 Κ.Σ. κακάο 
  • 8-16 σταγόνες υγρή στέβια

 Εκτέλεση

  • Το προηγούμενο βράδυ βάζετε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι.
  • Τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στο ψυγείο.
  • Για να πήξει χρειάζεται περίπου μία ώρα, αλλά είναι πολύ βολικό να το κάνετε το βράδυ.
  • Διαφορετικά μπορείτε να το κάνετε το πρωί και πάρετε μαζί στην εργασία σας και να το φάτε μία ώρα μετά.

 

*Αν θέλετε η υφή της κρέμας να είναι πιο απαλή μπορείτε να αλέσετε τους σπόρους σε έναν ηλεκτρικό μύλο.