Skip to main content

rebalance

Κατάλληλα για όσους έχουν αλλεργία στο αβγό. Μπορούν να καταναλωθούν και ως πρωινό τις ημέρες της νηστείας.

Υλικά για 14 μεγάλα cookies

  • 2 Κ.Σ. σπόρους chia 
  • 6 Κ.Σ. νερό
  • 1 φλιτζάνι ταχίνι
  • 1/2 φλιτζάνι ερυθριτόλη με στέβια σε πούδρα
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα χωρίς γλουτένη
  • 1/4 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 65 γρ σοκολάτα με 85% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
  2. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζετε τις 2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia με τις 6 κουταλιές της σούπας νερό και το αφήνετε να σταθεί για περίπου 15 λεπτά για να πήξει.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάτε το ταχίνι με την ερυθριτόλη με στέβια, την μαγειρική σόδα, το αλάτι.
  4. Προσθέτετε το μίγμα και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν στη ζύμη.
  5. Στο τέλος ρίχνετε τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατεύετε τη ζύμη χωρίς μίξερ.
  6. Με ένα κουτάλι της σούπας βάζετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ταψί στο οποίο έχετε απλώσει λαδόκολλα. Τα πατάτε ελαφρά.
  7. Τα ψήνετε για 8 με 10 λεπτά.
  8. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τα cookies στο ταψί για αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.