Κατάλληλα για όσους έχουν αλλεργία στο αβγό. Μπορούν να καταναλωθούν και ως πρωινό τις ημέρες της νηστείας.
Υλικά για 14 μεγάλα cookies
- 2 Κ.Σ. σπόρους chia
- 6 Κ.Σ. νερό
- 1 φλιτζάνι ταχίνι
- 1/2 φλιτζάνι ερυθριτόλη με στέβια σε πούδρα
- 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα χωρίς γλουτένη
- 1/4 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
- 65 γρ σοκολάτα με 85% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
- Σε ένα μικρό μπολάκι βάζετε τις 2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia με τις 6 κουταλιές της σούπας νερό και το αφήνετε να σταθεί για περίπου 15 λεπτά για να πήξει.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε το ταχίνι με την ερυθριτόλη με στέβια, την μαγειρική σόδα, το αλάτι.
- Προσθέτετε το μίγμα και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν στη ζύμη.
- Στο τέλος ρίχνετε τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατεύετε τη ζύμη χωρίς μίξερ.
- Με ένα κουτάλι της σούπας βάζετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ταψί στο οποίο έχετε απλώσει λαδόκολλα. Τα πατάτε ελαφρά.
- Τα ψήνετε για 8 με 10 λεπτά.
- Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τα cookies στο ταψί για αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.