Skip to main content

rebalance

Μία συνταγή για Τραγανά σοκολατένια πρωτεϊνικά “δημητριακά” πρωινού ή σνακ, σκέτα ή με στραγγιστό γιαούρτι ή αραιωμένο γάλα καρύδας αν θέλετε να αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά.

Υλικά για 10 μερίδες

  • 1 φλιτζάνι αλεσμένα φουντούκια
  • 1 φλιτζάνι θρυμματισμένα φουντούκια
  • 1 φλιτζάνι πρωτεΐνη ορού γάλακτος με γεύση σοκολάτα 
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ερυθριτόλη με στέβια
  • 3 Κ.Σ. βιολογική σκόνη κακάο  
  • 100 γραμμάρια λάδι καρύδα 
  • ~ 5 σταγόνες φυσικό άρωμα βανίλιας 
  • 6 Κ.Σ. νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 οC. 
  2. Ρίχνετε σε ένα μπολ τα φουντούκια, την πρωτεΐνη, το γλυκαντικό και το κακάο και τα ανακατεύετε καλά. 
  3. Αναμιγνύετε και το λιωμένο λάδι καρύδας με το νερό και το ρίχνετε στο μίγμα φουντουκιού μέχρι να μοιάζει με χονδροειδή ψίχουλα. 
  4. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί για μπισκότα αφού έχετε απλώσει λαδόκολλα.
  5. Ψήνετε για 12-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Παρακολουθείστε για να μην σας καούν.
  6. Αφαιρείτε από το φούρνο και τα σπάτε απαλά με ένα κουτάλι, ενώ είναι ακόμη ζεστά. 
  7. Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί. Όταν κρυώσουν θα γίνουν πολύ τραγανά.
  8. Το αποθηκεύετε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο.