Μία συνταγή για Τραγανά σοκολατένια πρωτεϊνικά “δημητριακά” πρωινού ή σνακ, σκέτα ή με στραγγιστό γιαούρτι ή αραιωμένο γάλα καρύδας αν θέλετε να αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά.
Υλικά για 10 μερίδες
- 1 φλιτζάνι αλεσμένα φουντούκια
- 1 φλιτζάνι θρυμματισμένα φουντούκια
- 1 φλιτζάνι πρωτεΐνη ορού γάλακτος με γεύση σοκολάτα
- 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ερυθριτόλη με στέβια
- 3 Κ.Σ. βιολογική σκόνη κακάο
- 100 γραμμάρια λάδι καρύδα
- ~ 5 σταγόνες φυσικό άρωμα βανίλιας
- 6 Κ.Σ. νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 οC.
- Ρίχνετε σε ένα μπολ τα φουντούκια, την πρωτεΐνη, το γλυκαντικό και το κακάο και τα ανακατεύετε καλά.
- Αναμιγνύετε και το λιωμένο λάδι καρύδας με το νερό και το ρίχνετε στο μίγμα φουντουκιού μέχρι να μοιάζει με χονδροειδή ψίχουλα.
- Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί για μπισκότα αφού έχετε απλώσει λαδόκολλα.
- Ψήνετε για 12-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Παρακολουθείστε για να μην σας καούν.
- Αφαιρείτε από το φούρνο και τα σπάτε απαλά με ένα κουτάλι, ενώ είναι ακόμη ζεστά.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί. Όταν κρυώσουν θα γίνουν πολύ τραγανά.
- Το αποθηκεύετε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο.