Skip to main content

rebalance

Ξέρετε ότι η πρωτεΐνη κολλαγόνου είναι μία από τις πιο χορταστικές πρωτεΐνες;
Μελέτες έχουν δείξει πως το υδρολυμένο πεπτίδιο κολλαγόνου μειώνει την πείνα πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλα είδη πρωτεϊνών όπως ο ορός γάλακτος, η καζεΐνη και η πρωτεΐνη σόγιας στην ίδια ποσότητα.

Επιπλέον, όμως η πρωτεΐνη κολλαγόνου είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη εάν έχετε:
✓δυσκολία να χάσετε βάρος
✓προβλήματα με το έντερο όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, χρόνια δυσκοιλιότητα, αέρια ή φουσκώματα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, εντερική δυσβίωση ή αυξημένη εντερική διαπερατότητα
✓συστηματική φλεγμονή ή τοπική φλεγμονή
✓πόνους στις αρθρώσεις
✓πρόβλημα τριχόπτωσης ή μείωση της πυκνότητας των μαλλιών
✓σημάδια πρόωρης γήρανσης
Απολαύστε την παρακάτω κετογονική μπάρα σοκολάτας με κολλαγόνο

Υλικά για 4 μπάρες
(Ανά μπάρα: 215 θερμίδες, 17γρ λίπος, 14γρ πρωτεΐνη, 1γρ υδατάνθρακες)

  • 35 γρ λιωμένο βούτυρο κακάο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ ταχίνι
  • 60 γρ υδρολυμένο πεπτίδιο κολλαγόνου, με γεύση βανίλια 
  • 2 Κ.Σ. βιολογική σκόνη κακάο     
  • 4 Κ.Σ. ερυθριτόλη με γλυκοζίτες στέβιας σε πούδρα (στο μούλτι)
  • ~ 4 σταγόνες βανίλια   

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το βούτυρο κακάο σε ένα γυάλινο μπολ και το λιώνετε το σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Το αφήνετε να κρυώσει για 3-4 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Ρίχνετε το ταχίνι και ανακατεύετε με μια κουτάλα σιλικόνης.
  4. Προσθέτετε τη σκόνη πρωτεΐνης και ανακατεύετε μέχρι να γίνει η ζύμη.
  5. Ρίχνετε στο τέλος το κακάο και το γλυκαντικό σε πούδρα. Ανακατεύετε καλά τη ζύμη.
  6. Απλώνετε τη ζύμη σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης.
  7. Βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  8. Βγάζετε τη φόρμα και με ένα κοφτερό μαχαίρι το χαράζετε σε 4 μακρόστενες μπάρες.
  9. Τις ξαναβάζετε στην κατάψυξη μέχρι να τις φάτε.