Skip to main content

rebalance

Κλασική και αγαπημένη γεύση της Ανάστασης, μαγειρίτσα με ρύζι (shirataki), μαρούλι και συκωταριά! Μία συνταγή για κετογονική μαγειρίτσα, χαμηλών υδατανθράκων από την κλινική διαιτολόγο - διατροφολόγο Παπαγιαννίδου Ελένη.

Υλικά (για 6 μερίδες)

1 συκωταριά αρνίσια (πνευμόνια και εντεράκια)
2 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
30 γρ κονιάκ
1500 ml νερό
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/3 ματσάκι άνηθο
1 μαρούλι
300γρ στραγγισμένο ρύζι shirataki  

Για το αυγολέμονο
3 αβγά
3 Κ.Σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι

Για το σερβίρισμα
Άνηθος

Εκτέλεση
1. Πλένετε καλά τη συκωταριά, τα πνευμόνια και τα εντεράκια.
2. Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με νερό και χυμό από 1 λεμόνι.
3. Βράζετε τις συκωταριές και τα εντεράκια για 10 λεπτά.
4. Σουρώνετε και αφήνετε να κρυώσουν.
5. Με ένα μαχαίρι, ψιλοκόβετε τα συκωταριές και τα εντεράκια σε μικρά κομμάτια 2 εκατοστών.
6. Σε ένα τηγάνι που έχετε βάλει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
7. Στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο και μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμα.
8. Προσθέτετε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα σοτάρετε και αυτά πολύ καλά για 8-10 λεπτά.
9. Σβήνετε με το κονιάκ και το αφήνετε να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά.
10. Προσθέτετε το νερό και βράζετε για 20-30 λεπτά.
11. Αφού βράσει προσθέτετε το κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το μαρούλι πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια και τέλος το στραγγισμένο ρύζι . 12. Βράζετε για άλλα 15 λεπτά.
13. Ετοιμάζετε το αυγολέμονο.
14. Χτυπάτε σε ένα μπολ με μίξερ τα αβγά με το χυμό λεμονιού και το αλάτι.
15. Προσθέτετε λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό, ανακατεύετε να πιάσει θερμοκρασία και έπειτα μεταφέρετε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα.
16. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με λίγο άνηθο.

Προβολές: 3117

Κετογονική μαγειρίτσα