Συνταγή για νηστίσιμα κετογονικά ζυμαρικά με πέστο αβοκάντου και γαρίδες, ένα ιδανικό γεύμα για τις ημέρες που ακολουθούν.
Υλικά για 6 μερίδες
Πέστο αβοκάντου (~ 180 g) 2 Κ.Σ. (30γρ) ανά μερίδα
- 1/2 (80 -100 γρ) αβοκάντο
- 1 φλιτζάνι (~5 γρ) φρέσκο βασιλικό
- 1 Κ.Σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 φλιτζανιού (120 ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντου
- 1/2 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
Ζυμαρικά
- 3-6 συσκευασίες ζυμαρικά shirataki σπαγγέτι
ή φετουτσίνι
ή πέννες
ή νουντλς
Γαρίδες
- 750 γραμμάρια βρασμένες καθαρισμένες γαρίδες
Εκτέλεση
- Βράζετε και καθαρίζετε τις γαρίδες.
- Βάζετε όλα τα υλικά για το πέστο σε ένα μούλτι και τα χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει κρεμώδες.
- Ανοίγετε τις συσκευασίες και τις ρίχνετε σε ένα σουρωτήρι. Ξεπλένετε για 2-3 λεπτά με χλιαρό νερό βρύσης. Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε ένα τηγάνι και τα περνάτε για 1-3 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να φύγουν τα υγρά του.
- Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το πέστο και τις βρασμένες γαρίδες. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.