Skip to main content

rebalance

Συνταγή για νηστίσιμα κετογονικά ζυμαρικά με πέστο αβοκάντου και γαρίδες, ένα ιδανικό γεύμα για τις ημέρες που ακολουθούν. 

 

Υλικά για 6 μερίδες

Πέστο αβοκάντου (~ 180 g) 2 Κ.Σ. (30γρ) ανά μερίδα

  • 1/2 (80 -100 γρ) αβοκάντο
  • 1 φλιτζάνι (~5 γρ) φρέσκο βασιλικό
  • 1 Κ.Σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φλιτζανιού (120 ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντου
  • 1/2 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι

Ζυμαρικά

  • 3-6 συσκευασίες ζυμαρικά shirataki σπαγγέτι 
    ή φετουτσίνι 
    ή πέννες   
    ή νουντλς 

Γαρίδες

  • 750 γραμμάρια βρασμένες καθαρισμένες γαρίδες

 

Εκτέλεση

  • Βράζετε και καθαρίζετε τις γαρίδες.
  • Βάζετε όλα τα υλικά για το πέστο σε ένα μούλτι και τα χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει κρεμώδες.
  • Ανοίγετε τις συσκευασίες και τις ρίχνετε σε ένα σουρωτήρι. Ξεπλένετε για 2-3 λεπτά με χλιαρό νερό βρύσης. Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε ένα τηγάνι και τα περνάτε για 1-3 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να φύγουν τα υγρά του.
  • Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το πέστο και τις βρασμένες γαρίδες. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

 

 

 

 

 

 

 

Προβολές: 3695

Νηστίσιμα κετογονικά ζυμαρικά με πέστο αβοκάντου και γαρίδες