Skip to main content

rebalance

Συνταγή για Πρωτεϊνικό ψωμί χαμηλών θερμίδων από την κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Παπαγιαννίδου Ελένη.

 

Υλικά για 12 φέτες
➣6 αυγά ασπράδια
➣1/2 κ.γλ. κρεμόριο
➣1/4 φλιτζανιού πρωτεΐνη ορού γάλακτος ή σκόνη ασπράδι αβγού 
➣6 κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου
➣1/2 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
➣2 κ.γλ. κρυσταλλική ερυθριτόλη με γλυκοζίτες στέβιας

Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C . Ρίχνετε τα ασπράδια με το κρεμόριο σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάτε τα ασπράδια για 8 λεπτά με μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια πολύ σφιχτή μαρέγκα.
2.Ρίχνετε προσεκτικά τη σκόνη πρωτεΐνης μέσα στην μαρέγκα και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ.
3.Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τους κρόκους με το αλάτι και το γλυκαντικό και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
4.Προσθέτετε 2 με 3 κουταλιές από το μίγμα της μαρέγκας στους κρόκους και ενώνετε τα δύο μίγματα απαλά με σπάτουλα χωρίς να χαθεί ο όγκος στο τελικό μίγμα .
5.Βάζετε μια λαδόκολλα σε μια μακρόστενο ταψάκι 30 επί 40 εκατοστών και λαδώστε την με λίγο ελαιόλαδο και απλώστε τη ζύμη με μια σπάτουλα. 
6.Ψήνετε για 18 με 20 λεπτά. 
7.Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αφήνετε το ταψί με το ψωμί (σε μορφή παντεσπάνι) να κρυώσει τελείως στο φούρνο αλλιώς το ψωμί θα πέσει. 
8.Όταν έχει κρυώσει καλά τα κόβετε σε 12 τετράγωνες φέτες. 

Μπορείτε να διατηρήσετε τις φέτες στην κατάψυξη.

Ανά φέτα: 44 Θερμίδες, 2γρ Λίπος, 4γρ Πρωτεΐνη, 0.5γρ Υδατάνθρακες

Προβολές: 6261

Πρωτεϊνικό ψωμί χαμηλών θερμίδων