Skip to main content

rebalance

Οι σαρδέλες είναι λιπαρά ψάρια χαμηλής περιεκτικότητας σε υδράργυρο και πολύ καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία έχουν συνδεθεί με την υγεία της καρδιάς, βελτιωμένη νευρολογική λειτουργία και αντιφλεγμονώδη δράση. Μια κονσέρβα σαρδέλες σε ελαιόλαδο περιέχει 1,8 γραμμάρια ω-3, έως και 137% σε βιταμίνη Β12, η οποία αποτελεί βασική βιταμίνη για τον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα και την υγεία των κυττάρων του αίματος.

Οι σαρδέλες αποτελούν εκπληκτική πηγή ασβεστίου! Μα δίνουν έως και το 32% των ημερήσιων αναγκών μας σε ασβέστιο!

Επίσης έχουν βιταμίνη D, που προάγει την απορρόφηση του ασβεστίου, είναι σημαντική για τα οστά και την πρόληψη της οστεοπόρωσης αργότερα στη ζωή. Ευτυχώς, οι σαρδέλες μας δίνουν ένα 70% της καθημερινών μας απαιτήσεων σε βιταμίνη D!

Θα λατρέψετε το πόσο λίγο χρόνο χρειάζεστε για φτιάξετε αυτή τη σαλάτα. Πραγματικά χρειάζονται μόλις 5 λεπτά για να βάλετε όλα τα υλικά μαζί, που σημαίνει ότι μπορείτε να ετοιμάστε αυτή την κετογονική σαλάτα για μεσημεριανό ή για βραδινό απίστευτα γρήγορα.

Υλικά (1 μερίδα)

  • 1 κονσέρβα σαρδέλες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες
  • περίπου 100 γραμμάρια πράσινη σαλάτα
  • 2 τοματίνια
  • 5 πράσινες ελιές
  • 1 Κ.Σ. ελαιόλαδο
  • 1 Κ.Σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/4 αβοκάντο
  • θαλασσινό αλάτι 

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε την πράσινη σαλάτα, τα τοματίνια και τις ελιές
  2. Ρίξτε το αβοκάντο σε φέτες κα μετά τις στραγγισμένες σαρδέλες
  3. Πασπαλίστε με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το θαλασσινό αλάτι για γεύση.

 

Προβολές: 4740

Κετογονική σαλάτα με σαρδέλες