Skip to main content

rebalance

Αυτές οι φρυγανιές είναι πολύ χαμηλές σε υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη, νηστίσιμες.

Το τέλειο υποκατάστατο της φρυγανιάς και εξαιρετικά εύκολες στην παρασκευή τους!

 

 1 φρυγανιά: 56 θερμίδες, 4.5γρ λίπος, 2γρ πρωτεΐνη, 2.5γρ υδατάνθρακες

 

Υλικά για 40 φρυγανιές

  • 1 φλιτζάνι σουσάμι
  • 1 φλιτζάνι ηλιόσποροι
  • 1 φλιτζάνι σπόροι chia 
  • 1/2 φλιτζάνι σπόρους κάνναβης (hemp seeds) 
  • 3 Κ.Σ. φλοιό ψυλλίου 
  • 1 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • 2 φλιτζάνια νερό

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 140ο C.
  2. Βάζετε τους σπόρους και το φλοιό ψυλλίου σε ένα μύλο του καφέ. Τα αλέθετε μέχρι να γίνουν μια πούδρα.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνετε το μίγμα μαζί με το αλάτι, το γλυκαντικό και το μπέικιν ρίχνετε το νερό και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Αφήστε αυτό να σταθεί για 15 λεπτά.
  4. Ρίχνετε τη ζύμη πάνω σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί για μπισκότα στο οποίο έχετε απλώσει λαδόκολλα την οποία την έχετε λαδώσει ή βουτυρώσει. Απλώνετε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί. Θα πρέπει να έχει περίπου 0.5 εκατοστό πάχος.
  5. Ψήνετε για τουλάχιστον 75 λεπτά. Εάν οι άκρες αρχίσουν να σκουραίνουν το αφαιρείτε αμέσως.
  6. Αφού το βγάλετε από το φούρνο, κόβετε με ένα μαχαίρι 40 κομμάτια.
  7. Αφήνετε τα φρυγανιές να κρυώσουν στο ταψί για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια σπάτε τις φρυγανιές.
Προβολές: 6284

Φρυγανιές νηστίσιμες χαμηλών υδατανθράκων