Skip to main content

rebalance

Για τα μπισκότα κολλαγόνου χωρίς αβγό θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά για 7-8 μερίδες: 

  Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας 
  • 3/4 φλιτζανιού + 1 Κ.Σ. βιολογικό λάδι καρύδας 
  • 4 Κ.Σ. ερυθριτόλη με γλυκοζίτες στέβιας
  • 6 Κ.Σ. υδρολυμένο πεπτίδιο κολλαγόνου 
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα Κεϋλάνης
  • 1/8 κ.γλ. μαγειρική σόδα

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και λαδώνετε ελαφρά με λάδι καρύδας μια λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι καρύδας και το κολλαγόνο
  3. Προσθέτετε το λάδι καρύδας και ανακατεύετε καλά. Θέλετε να μαλακώσει το λάδι καρύδας, αλλά όχι να λιώσει.
  4. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύψτε.
  5. Σχηματίστε με τη ζύμη περίπου 7-8 μεσαίου μεγέθους μπισκότα και τοποθετήστε τα στο ταψί με τη λαδόκολλα.
  6. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά, προσέχοντας να μην να καούν. Οι άκρες θα πάρουν περισσότερο χρώμα.
  7. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.

Είναι κατάλληλα για άτομα που έχουν αλλεργία στο αβγό ή έχουν ακολουθούν αυτοάνοσο διατροφικό πρωτόκολλο ή πάσχουν από διαπερατό έντερο και φυσικά για άτομα που ακολουθούν μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων.

 Διαβάστε για τα πολλά οφέλη του κολλαγόνου στον οργανισμό ΕΔΩ