Για τα μπισκότα κολλαγόνου χωρίς αβγό θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά για 7-8 μερίδες:
Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
- 3/4 φλιτζανιού + 1 Κ.Σ. βιολογικό λάδι καρύδας
- 4 Κ.Σ. ερυθριτόλη με γλυκοζίτες στέβιας
- 6 Κ.Σ. υδρολυμένο πεπτίδιο κολλαγόνου
- 1/2 κ.γλ. κανέλα Κεϋλάνης
- 1/8 κ.γλ. μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και λαδώνετε ελαφρά με λάδι καρύδας μια λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι καρύδας και το κολλαγόνο
- Προσθέτετε το λάδι καρύδας και ανακατεύετε καλά. Θέλετε να μαλακώσει το λάδι καρύδας, αλλά όχι να λιώσει.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύψτε.
- Σχηματίστε με τη ζύμη περίπου 7-8 μεσαίου μεγέθους μπισκότα και τοποθετήστε τα στο ταψί με τη λαδόκολλα.
- Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά, προσέχοντας να μην να καούν. Οι άκρες θα πάρουν περισσότερο χρώμα.
- Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.
Είναι κατάλληλα για άτομα που έχουν αλλεργία στο αβγό ή έχουν ακολουθούν αυτοάνοσο διατροφικό πρωτόκολλο ή πάσχουν από διαπερατό έντερο και φυσικά για άτομα που ακολουθούν μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων.
Διαβάστε για τα πολλά οφέλη του κολλαγόνου στον οργανισμό ΕΔΩ