Συνταγή για Κετογονική σκορδαλιά με κουνουπίδι
Υλικά
- 700 γρ. κουνουπίδι σε μπουκίτσες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 125 ml παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζανι (100 γραμμάρια) καρύδια
- 50 ml βιολογικό μηλόξυδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Αρχικά βράζετε ή μαγειρεύετε στον ατμό το κουνουπίδι και το αφήνετε να κρυώσει λίγο.
- Ρίχνετε σε ένα μούλτι το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μηλόξυδο, τα καρύδια και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρετε σε ένα μπολ το κουνουπίδι και πολτοποιείτε με το εργαλείο που κάνουμε πουρέ.
- Προσθέτετε τον πουρέ κουνουπιδιού στο μείγμα με το σκόρδο και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
- Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και ελαιόλαδο.