Skip to main content

rebalance

Εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για σουπιές με σπανάκι, ιδανική για τη νηστεία και για χορτοφάγους! Mε μικρές αλλαγές, πλέον αποτελεί μία εκδοχή χαμηλών υδατανθράκων.

 

Υλικά για 4 μερίδες

  • 700 γρ σουπιά καθαρισμένη
  • 1/4 κρεμμύδι (60 γρ) ψιλοκομμένο
  • 100 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 130 γρ ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κ.γλ. ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 30 γρ μουστάρδα
  • 600 γρ σπανάκι 

Εκτέλεση

  1. Αν οι σουπιές είναι κατεψυγμένες, βγάζετε από την συσκευασία και βάζετε σε ένα τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, που θα συγκεντρώσει τα υγρά. Σκεπάστε το σκεύος με ένα υγρό απορροφητικό χαρτί ή με μεμβράνη κατάλληλο για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Ξεπλένετε τις σουπιές κάτω από την τρέχουσα νερό και τις βάζετε να στραγγίξουν πολύ καλά.
  3. Έπειτα κόβετε την κάθε σουπιά στην μέση. Κόβετε τα τέταρτα στην μέση και ψιλοκόβετε το υπόλοιπο.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις σουπιές και ψήνετε για 1 λεπτό. Σβήνετε με το λευκό ξηρό κρασί και συνεχίζετε το ανακάτεμα για άλλα 7 λεπτά.
  5. Μετά από 3 λεπτά χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για άλλα 3 λεπτά.
  6. Επειτα ρίχνετε τα καθαρισμένα φύλλα από το σπανάκι.
  7. Ανακατεύετε συνεχώς και αφήνετε να μαγειρευτούν οι σουπιές με το σπανάκι για 7 λεπτά.
  8. Κατόπιν, προσθέτετε το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και αφήνετε για άλλα 8 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  9. Τέλος, προσθέτετε την μουστάρδα, ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά σκεπάζοντας την κατσαρόλα.